StoryEditor
HrvatskaIZNENADILI SU SVE

Vatrogasci iz Njemačke morali čekati da netko odluči gdje će se spremiti njihova golema donacija od čak 110 tona opreme. U Sisku nastao krkljanac

Piše PSD
2. siječnja 2021. - 22:47
Vlado Kos/Cropix

Iz Njemačke je u Sisak stigla velika donacija pomoći onima koji su stradali u potresu, no čini se da i oni imaju problema sa predajom svoje donacije.

Na terenu su brojni volonteri, vatrogasci, statičari i brojni drugi. Svi oni pomažu u podjeli pomoći građanima. U večernjim satima subote stiglo je čak 110 tona opreme iz Njemačke u Sisak.

Donacija je to vatrogasaca iz regije Baden-Wuertenberg, izvjestila je Nova TV

Satima su se vozili probijajući se i kroz snijeg u Austriji, a iako je dolazak najavljen za 13 sati, stigli su tek oko 16:30. Kad su došli nastao je prometni krkljanac jer nitko nije očekivao da će stići toliko donacija. Očekivalo se oko 90 tona.

Riječ je o vatrogasnoj opremi, opremi za sisačku bolnicu, ima hrane i prehrambenih artikala, odjeće, građevinskog materijala i tanjura. No očito se nije dobro pripremilo za sve to jer su njemački vatrogasci čekali oko pola sata da se odluči kamo sve to pospremiti.

Kamioni se trenutno nalaze posvuda oko vatrogasne postaje, i ispred postrojbe i na parkingu nasuprot gdje se nalazi HAK.

Ono što sada brine vatrogasce je gdje će rasporediti svu tu opremu, nisu pripremili svoja skladišta i kapacitete gdje bi se odložila i sortirala oprema te uputila na mjesto gdje je to potrebno.

Dakle 110 tona opreme, ni ne zna se koliko je novčana vrijednost onoga što ovom kraju svakako treba, no čini se da smo opet mi Hrvati zakazali na organizaciji i birokraciji, navodi Dnevnik.hr

HCK: Podijelili smo 129 tona hrane

Hrvatski crveni križ (HCK) izvijestio je u subotu da su na potresom pogođenim područjima u posljednja tri dana, uz ostalo, podijelili više od 129 tona hrane, 50.000 litara vode te 21.000 toplih obroka, a osigurali su i dvije nove lokacije u Petrinji za smještaj građana.

Podijelili su također i 172 grijalice, 650 deka, 39 agregata te 700 paketa dječje hrane i opreme. Iz HCK ističu kako su osigurali i psihosocijalnu podršku za 1600 osoba te su organizirali 33 aktivnosti na otvorenom.

HCK ističe da se humanitarna pomoć, higijenski paketi, paketi s odjećom i obućom, paketi hrane te topli obroci konstantno odvoze u stradala sela na području Sisačko-moslavačke županije, od Strašnika, Hrastovice, Majske Popljane i Mošćenice te do mjesta u općinama Zagrebačke županije.

Apelira se na građane da - ako imaju informaciju da je nekom pomoć potrebna - jave na broj 0800 11 88.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 23:25