StoryEditorOCM
HrvatskaZA SKUPE NOVCE...

Utjerivačica dugova čija je tvrka kažnjena zbog masovnog curenja osobnih podataka predavat će kako tvrtku voditi - srcem

Piše VIJESTI SD
14. studenog 2023. - 16:15

Direktorica nedavno kažnjene tvrtke EOS Matrix Barbara Cerinski jedna je od glavnih govornika na poslovnom forumu "D Business Leadership Summit 2023." u Zagrebu, koji je najavljen kao događaj koji "predstavlja ultimativno iskustvo za sve ambiciozne poduzetnike i vizionare" - javlja Index.
Na događaju za koji se jednodnevna karta prodaje za 595 eura, dok se sva tri dana nude po cijeni od 1395 eura, Cerinski će "poduzetnicima i vizionarima"  otkriti kako je voditi sa srcem, a njeno predavanje naslovljeno je "Leading With the Heart".

Index podsjeća da je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) prije manje od mjesec dana kaznila njenu tvrtku EOS Matrix s 5,7 milijuna eura, što je dosad najveća kazna, zato što je iz ove tvrtke procurilo više od 181 tisuće osobnih podataka. Ti utjerivači dugova kažnjeni su i jer su imali podatke o detaljnim zdravstvenim dijagnozama svojih dužnika. 

"S pripremama za ovogodišnje 4. izdanje konferencije započeli smo još prošle godine, kad je formiran i popis govornika", odgovara nam organizator ove poslovne konferencije Siniša Drobnjak na upit kako će Cerinski pridonijeti konferenciji kojoj je cilj naučiti polaznike ključnim poslovnim vještinama. 

"S pripremama za ovogodišnje 4. izdanje konferencije započeli smo još prošle godine, kad je formiran i popis govornika", odgovorio je Indexovom novinaru Ilku Čimiću organizator ove poslovne konferencije Siniša Drobnjak, na upit kako će Cerinski pridonijeti konferenciji kojoj je cilj naučiti polaznike ključnim poslovnim vještinama. 
Nakon Indexova upita Cerinski svejedno nije povučena s liste predavača. Ona je na službenoj stranici tog summita predstavljena kao uspješna poduzetnica čija tvrtka ima promet veći od 6 milijuna eura.

S druge strane, istraga AZOP-a nad tvrtkom EOS Matrix utvrdila je kako je posebno zabrinjavajuće to što se i zdravstveno stanje dužnika te tvrtke pratilo do detaljnih dijagnoza, koje su uključivale i terminalna oboljenja. To je na gotovo maksimalnoj razini izlažilo nečiju privatnost, osobama koje su ovlaštene za pristup aplikaciji (bazi), odnosno zaposlenicima tvrtke koju vodi Barbara Cerinski. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:37