StoryEditor
Hrvatskasretan povratak kući

Uspješno okončana potraga za nestalom 15-godišnjakinjom, išla je u dućan kupiti namirnice, građani su je uspjeli prepoznati

Piše Dušan Miljuš/JL
14. svibnja 2022. - 15:11

Potraga za 15,5-godišnjom Larom u subotu je sretno okončana u Velikoj Gorici. Građani su djevojku koja je odgovarala opisu po fotografiji objavljenoj na portalu i tiskanom izdanju Jutarnjega lista primijetili oko podneva kod Konzuma u Velikoj Gorici i obavijestili policiju koja je brzo reagirala, došla i ustanovila da se radi o nestaloj osobi.

Odvezli su je do policijske postaje u Velikoj Gorici i o tome obavijestili njezinu majku Kristinu Tomac, koja nas je nazvala oko 13 sati, piše Jutarnji list.

- Beskrajno hvala Jutarnjem listu i vašem portalu. Zahvaljujući vama Lara je nađena i ne znam kako bih vam zahvalila. Krećemo prema Velikoj Gorici - rekla je kroz suze Larina majka.

Sretnu vijest potvrdili su Jutranjem i iz Odnosa s javnošću PU zagrebačke da Lara više nije na popisu nestalih osoba. Tako je sretno okončana drama jedne djevojke koja je iz doma u Šenoinoj u Zagrebu otišla u ponedjeljak 45 minuta iza ponoći.

Kao što je Jutarnji list objavio u subotu, majka je njezin nestanak prijavila u ponedjeljak 9. svibnja iza 4 sata kad je primijetila da je otišla iz kuće i otada do subote u podne za Larom Golubić-Trbušić tragale su sve policijske postaje u državi. Nakon što je izašla iz stana u Šenoinoj snimile su je i nadzorne kamere jednog restorana u Petrinjskoj, a u međuvremenu policija je dobila nekoliko dojava da je viđena, a i operativnim radom policija je prikupljala saznanja gdje bi se mogla nalaziti.

Od kuće je Lara otišla bez mobitela i osobnih isprava, s oko 250 kuna, a kako je Jutarnji list neslužbeno doznao, policajcima je rekla da je u Konzum krenula kupiti namirnice. Sve okolnosti oko nestanka utvrdit će se kriminalističkim istraživanjem.

Za njezinu obitelj najbitnije je da je potraga za 15-godišnjakinjom, koja je majka osmomjesečnog sinčića, sretno okončana i da je djevojka pronađena živa, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2022 15:12