StoryEditor
Hrvatskaodluka predsjednice

Umirovljen zapovjednik HRZ-a, smijenjen prvi čovjek baze u Zemuniku

25. studenog 2019. - 22:07

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH umirovila je zapovjednika Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, brigadnog generala Matu Mikića i na njegovo mjesto imenovala dosadašnjeg mu zamjenika brigadnog generala Michaela Križanca, objavila je u ponedjeljak navečer Nova TV.

Nakon slučaja šverca oružja u zadarskoj zrakoplovnoj bazi Zemunik, Dnevniku Nove TV potvrđeno je da je razriješen i zapovjednik te baze brigadir Mario Pleša.

Posljedica je ovo afere nakon otkrića te TV kuće da su vojni piloti prošvercali i helikopterom prevezli muškarca, kojeg se sumnjiči za trgovinu streljivom.

Iz Ureda predsjednice i MORH-a na pitanje o umirovljenju i smjeni večeras samo upućuju na sutrašnju konferenciju za novinare na temu "Aktualna događanja u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu".  

Konferencija će se održati  u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu u 12 sati.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u petak je na radom sastanku u Zemuniku rekao kako nevojničko ponašanje i postupci pojedinaca nisu vrijednosti Hrvatske vojske te da nevojničko i nestegovno ponašanje treba sankcionirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 21:29