StoryEditor
HrvatskaISPRED TRGOVAČKOG CENTRA

Uhićen par iz Njemačke koji je u zaključanom automobilu ostavio dvoje djece i psa, djevojčice razvile simptome toplinske iscrpljenosti

Piše PSD
1. kolovoza 2021. - 12:20

Djelatnici policije u Poreču u petak su zbog sumnje da su počinili kaznena djela povrede djetetovih prava i ubijanje ili mučenje životinja uhitili Nijemca (28) i Njemicu (28), javlja Policijska uprava istarska, a prenosi Jutarnji.hr.

Njemački su državljani uhićeni nakon što je policiji u petak u 19:30 sati dojavljeno da su na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića u Poreču u automobilu VW Caddy zaključali dvoje djece i psa. Prozore vozila ostavili su zatvorenima.

Policija je na lice mjesta došla netom nakon što je Njemica otključala automobil te je odmah po dolasku pozvala hitnu pomoć kako bi se pregledala djeca i pas.

Pregledom je utvrđeno da su djeca razvila simptome toplinske iscrpljenosti i prevezena su u Opću bolnicu u Puli. Djeci je tamo pružena liječnička pomoć te su nakon toga puštena.

Glas Istre neslužbeno doznaje, prenosi Jutarnji.hr, da se radi o djevojčicama u dobi od 6 i 8 godina te da je 28-godišnja Njemica njihova majka. Djevojčice su se u nedjelju osjećale dobro.

Liječnička pomoć psu pružena je u nadležnoj veterinarskoj ambulanti.

Njemački su državljani u petak navečer privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske u Poreču. O događaju su obaviješteni nadležno državno odvjetništvo i centar za socijalnu skrb.

Policijska uprava istarska upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

item - id = 1116935
related id = 0 -> 1127902
related id = 1 -> 1127899
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 12:08