StoryEditorOCM
Hrvatskapravac na pumpe

U utorak se mijenjaju cijene goriva, jedan derivat trebao bi pojeftiniti 25 lipa po litri, a drugi poskupjeti za 48 lipa, ušteda na rezervoaru je znatna

Piše PSD
6. studenog 2022. - 14:17

Mnogi sa zabrinutošću gledaju prema benzinskim crpkama jer cijena goriva znatno utječe ne samo na kućni budžet nego i na državnu ekonomiju i cijenu brojnih drugih artikala.

Cijene goriva u Hrvatskoj nisu se mijenjale dva tjedna, a po svemu sudeći trebale bi se promijeniti u utorak. One će neke malo obradovati, a neke malo više rastužiti.

Osnovni dizel pojeftinit će 25 lipa za litru, a Eurosuper 95 bi trebao poskupjeti za 48 lipa po litri. Cijenu plavog dizela Vlada će najvjerojatnije zamrznuti i dalje na 8,49 kuna po litri. Prosječan spremnik za benzince tako bi trebao poskupjeti za 24 kune, dok će vlasnici dizelaša plaćati 12,5 kuna manje nego sada, neslužbeno doznaje RTL Danas.

image

Vlasnici dizelaša trebali bi imati više razloga za zadovoljstvo

Darko Tomaš/Cropix

Prema tome vlasnici dizelskih automobila ponešto će se obradovati, na jednom rezervoaru moći će uštedjeti, na primjer, za primjerak Slobodne Dalmacije, ali vlasnici benzinaca izgubit će dvostruko više. Osim ako ne iskoriste ovaj dan i pol i naliju svoje automobile, tada će im, na primjer, dva primjerka Slobodne biti gratis.

image

Onima koji voze na benzin utjeha je odlazak na pumpu prije utorka

Darko Tomas/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 22:18