StoryEditorOCM
Hrvatskačekaju se nalazi

U splitski KBC dovedene dvije osobe pod sumnjom na zarazu koronavirusom; Pojavila se snimka medicinara u zaštitnim odijelima pred kućom u Kaštelima

Piše Ivica Marković, Gabrijela Radanović, Jakov Žarko
10. ožujka 2020. - 18:14

Dvije osobe dovezene su danas na Kliniku za infektologiju splitskog KBC-a pod sumnjom na zarazu koronavirusom. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o muškarcu i ženi, hrvatskim državljanima koji su, navodno, nedavno boravili u Italiji.

Pacijentima će se na Klinici za Infektologiju izvaditi krv, uzeti birisevi grla i ždrijela te uputiti na analizu u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'. Muškarac i žena bit će u izolaciji u KBC-u Split do rezultata analize.

Dr. Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ potvrdila nam je da se kod dvoje pacijenata primljenih u splitski KBC sumnja na zarazu koronavirusom, a riječ je o ljudima koji su već bili u samoizolaciji i pod nadzorom zbog sumnje u zarazu.

Takvi pacijenti dužni su se javiti liječnicima pojave li im se simptomi koji bi mogli ukazivati na koronavirus, a dr. Karin potvrdila nam je da kod dvoje izoliranih u splitskom KBC-u postoji sumnja u respiratorne infektivne bolesti, zbog čega su odvezeni u bolnicu kako bi im se uzeli uzorci.

Sumnja se da su dvoje pacijenata, muškarac i žena, bili u kontaktu s osobom potencijalno zaraženom koronavirusom.

U međuvremenu se pojavila i snimka nastala na području Kaštela, na kojoj se vidi kako iz sanitetskog vozila parkiranog pred jednom kućom izlaze medicinski djelatnici obučeni u zaštitna odijela, sa zaštitnim maskama na licu, a od autora videa Boška Povića doznajemo da je snimljen danas oko 15.40 sati. 

Nitko od nadležnih koje smo kontaktirali nije nam mogao potvrditi da je snimka povezana sa slučajem pacijenata koji su pod sumnjom na zarazu koronavirusom dovezeni danas u splitski KBC. 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 17:37