StoryEditorOCM
Hrvatskaludo vrijeme

U rujnu se kuhamo kao u srpnju, a onda... ‘Neće biti kao prije dvije godine, ali ipak se pripremite na jaču promjenu‘

Piše JL
1. rujna 2024. - 21:37

Meteorolog Darijo Brzoja je za Dnevnik Nove TV prokomentirao što nas očekuje nadolazeće jeseni, uz napomenu da je ova godina bila posebno vruća.

- Temperatura je konstantno bila visoka, imali smo nekoliko toplinskih valova koji su bili dugotrajni, možda nije bilo onih ekstremno visokih vrijednosti temperature koji bi se klasificirali u rekorde, ali dugotrajna vrućina i danju i noću je uzrokovala to da su ljudi iscrpljeni. Na kraju ljeta vidimo da je berba uranila zbog suhog vremena i ekstremnih vrućina - rekao je, kako prenosi Dnevnik.hr.

U ostatku rujna također se očekuje vrlo toplo vrijeme. Sljedeća četiri tjedna, govori Brzoja, bit će toplija od prosjeka, a posebice prva dva.

- Nove procjene što se tiče La Nine pokazuju da ona neće biti tako jaka kao što je bila prije dvije godine, međutim baš zbog nje možemo očekivati da će zima imati nekoliko jačih prodora. Iznimno toplo bit će do listopada, a onda bi u listopadu, a osobito u studenom, mogli imati i višak oborine - poručio je meteorolog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:56