StoryEditorOCM
HrvatskaIzmiljeli problemi

U Kraševoj hit slastici po treći put crv! Zagrebački slastičarski div: ‘Nismo krivi mi, nego...‘

Piše Vijesti SD
20. listopada 2024. - 15:59

Novi slučaj crva u popularnoj slastici kupljenoj u trgovačkom lancu.

Pojavili su se u Kraševoj Bajaderi kupljenoj prošlog tjedna u koprivničkom Intersparu. Kupac je bio šokiran. Isto se dogodilo i s Bajaderom kupljenom na istom prodajnom mjestu u siječnju ove godine. Potom i krajem lipnja!, piše Danica.hr.

“U tvornički upakiranoj ambalaži popularne slastice, s urednim rokom valjanosti (do 2.1.2025.) poslije otvaranja izmilili su lijepi, debeli, bijeli – crvići!?!

S time da su (i u video obliku snimljeni!) crvi s početka zime bili smeđi i duguljasti, a ovi od ljetos i ovi sada – debeli, bijeli i, po kretanju, dosta tromi“, objavila je na svojoj Facebook stranici potrošačka udruga “Halo, inspektore”.

Kraš im je odmah odgovorio kako je većina njihovih proizvoda osjetljiva na čuvanje i skladištenje na tržištu.

“Kod Bajadere postoji mogućnost zagađenja “infestacije” zbog neprikladnog skladištenja u nepropisanim uvjetima. Do razvoja ličinke moljca (infestacije) potreban je 21 dan. Moljac, naime, može prodrijeti kroz ambalažu ako je skladištenje neprimjereno te ako je proizvod držan u blizini npr. brašnastih proizvoda.

Podatak o razdoblju razvoja ličinke moljca dobiven je studijom Agronomskog fakulteta u Zagrebu te sa sigurnošću možemo tvrditi da takav proizvod nije izašao iz Kraša. Nažalost, na uvjete na tržištu ne možemo u potpunosti utjecati,” odgovorili su im iz Kraša.

Iz “Halo, inspektore” pak napominju kako još čekaju odgovor iz Spara. U međuvremenu, stručnjaci su im rekli kako se kao uzrok pojave crva u takvi slučajevima uglavnom spominje sirovina, i to “lješnjak koji nije bio dovoljno termički obrađen da bi se uništila jajašca nađenih crvića”, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2024 16:00