StoryEditorOCM
Hrvatskanezadovoljan organizacijom

U Kninu smo sreli i Mladog Jastreba: Padom Knina pao je i centar Krajine. U ratu je bilo možda i težih operacija, ali ova je bila za oslobođenje naše države

5. kolovoza 2022. - 21:58

Umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Branko Borković Mladi Jastreb, zadnji zapovjednik obrane Vukovara, došao je u Knin dan prije proslave i prije svih delegacija koje su nazočile središnjoj proslavi.

- Volim doći na miru i pripremiti se za proslavu. Za vrijeme “Oluje” nisam bio na ovom području, nego sam bio koordinator operacije na pravcu našeg napredovanja Jasenovac - Dvor.

Znam za neke ideje da se i na drugim područjima ratovalo, a ne samo u Kninu, ali sam uvijek za ovu središnju proslavu koja se već 27 godina održava ovdje. Padom Knina pao je i centar Krajine, a u ratu je bilo i možda težih operacija, ali to su operacije za stvaranje dok je ova operacija bila za oslobođenje ove naše države.

Nisam sretan što je ovako malo ljudi u Kninu, trebalo bi ih biti najmanje pedeset tisuća da je bolja organizacija. Mislim da su za to krive braniteljske udruge koje često iskaču izvan zona svoje moći i odgovornosti. Organizacija ovakvih proslava bi trebali preuzeti ratni zapovjednici postrojbi, a ne udruge.

Nisam ni za ove odvojene protokole Vlade i predsjednika Republike, mada su me s obje instancije službeno pozvali na ovu proslavu.

U Vukovaru toga nema jer ja kao ratni zapovjednik organiziram proslavu i točno se zna gdje je kome mjesto, i što tko radi, a polaganje vijenaca je ipak individualna stvar i tu dozvoljavam da se to može napraviti u različitim terminima.

Ne može se dogoditi kao nedavno na proslavi Četvrte gardijske brigade u Klisu da ratni zapovjednik brigade Mirko Šundov sjedi u četvrtom redu, a predsjednik udruge te brigade odmah do predsjednika Republike, zaključio je Borković. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 16:22