StoryEditor
Hrvatskačeka se pressica hos-a

U Jasenovcu skinuta sporna ploča s pozdravom 'Za dom spremni'; Već joj je rezervirano novo mjesto

Piše H
7. rujna 2017. - 13:00
hos

Spomen ploča jedanaestorici HOS-ovaca s pozdravom "Za dom spremni" skinuta je u četvrtak u Jasenovcu, a predsjednik Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba Ivan Friščić najavio je da će "u izvornom obliku" biti postavljena u Novskoj, te je zahvalio institucijama na pronalaženju kompromisnog rješenja.

"Ploča je postavljena u Jasenovcu u skladu sa svim zakonskim propisima u suradnji s obiteljima poginulih braniteljima. Domovinski rat jedini je pokret kojem su pripadali. Branili su zemlju bez ideologije", rekao je Friščić na konferenciji za novinare Udruge dragovoljaca HOS-a Zagreb, koji su i postavili spornu ploču, te predstavnika Saveza udruga dragovoljaca HOS-a.
 

 

U četvrtak prijepodne HOS-ova ploča u Jasenovcu je skinuta, a neslužbeno se doznaje da će biti prebačena na lokaciju Trokut u Novskoj, gdje je spomen obilježje braniteljima, a u 14 sati tamo bi trebala biti održana komemoracija.

Ploču su skinuli radnici Novokom Novska, gradskog komunalnog poduzeća, uz policijsko osiguranje, a cijeli je događaj prošao bez incidenata.

#JASENOVAC#HOS#ZA DOM SPREMNI

Izdvojeno

02. lipanj 2020 18:49