StoryEditor

U Hrvatsku ušlo 130.000 izbjeglica, nastavlja se priljev iz Srbije

Piše PSD.
6. listopada 2015. - 22:39
U Hrvatsku je od početka izbjegličke krize ušlo 122.929 migranata, a i dalje se očekuje priljev migranata iz Srbije, objavilo je u utorak Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP ) na svojoj internetskoj stranici.

Od ponoći do 18 sati u ponedjeljak u Hrvatsku je ušlo 4820 migranata i trenutačno je u privremenome prihvatnom centru u Opatovcu 2327 osoba, objavio je MUP.

Hrvatske željeznice izvijestile su da je 60. izvanredni vlak iz Tovarnika krenuo u 19.14 sati prema Botovu, odakle se izbjeglice prevozi do mađarske granice. U Tovarnik će uskoro stići i 61. izvanredni vlak.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u utorak, komentirajući u Opatovcu izjavu njemačkog ministra unutarnjih poslova o mogućem vraćanju izbjeglica u Sloveniju i Hrvatsku, da je Hrvatska pristupom prema izbjeglicama dokazala da je humana i civilizirana država, za razliku od država iz kojih izbjeglice dolaze.

Prihvatni centar u Opatovcu, u koji već više od dvadeset dana neprestano stižu izbjeglice na putu prema zapadnoeuropskim zemljama, posjetili su veleposlanici Kanade, Japana, Irske, Švedske i Slovenije, koji su se upoznali s centrom i radom službi te uvjetima u kojima u šatorskom naselju borave izbjeglice.

(H)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 10:52