StoryEditorOCM
HrvatskaNakon tragedije

U HDZ-u iznenađeni direktnošću nalaza Ministarstva: Butković je Plenkoviću poručio da je Sopta sada samo njegov problem!

Piše Zoran Šagolj
9. listopada 2024. - 16:58
‘Nemojte od Plenkovića očekivati da će Sopti izravno reći da  odstupi; bit će mu, kao i mnogima prije njega, stavljeno do znanja da nema drugog izlaza ni za njega ni za stranku” - saznajemo od sugovornika iz HDZ-a Na fotografiji: Oleg Butković, David Sopta i Andrej PlenkovićDamir Škomrlj/Cropix

Još prvih dana nakon nesreće u Malom Lošinju i pogibije trojice pomoraca s trajekta "Lastovo" naši sugovornici iz HDZ-a bili su uvjereni da David Sopta, predsjednik Uprave "Jadrolinije", neće dugo ostati na toj dužnosti.

Zaključci istrage koji su u ponedjeljak plasirani iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, vjerojatno uz znanje ministra, dokaz su da su u pravu oni koji su još tada, znači prije skoro dva mjeseca, prognozirali da je Sopta bivši, a da će Oleg Butković preživjeti još jednu aferu u svojem resoru.

– Oleg je ovim stranačkome šefu i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću poručio da David Sopta više uopće nije njegov problem – kaže nam jedan od sugovornika iz HDZ-a, s kojim smo razgovarali i nakon tragedije u Malom Lošinju.

Sada je, znači, na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 16:58