StoryEditor

U Croatia osiguranju 200 otkaza, a upravo zaposlili Šukerovu 'snahu'

Piše PSD.
30. srpnja 2010. - 13:15

Osiguravateljska tvrtka u državnom vlasništvu Croatia osiguranje zaposlila je prošlog mjeseca Anamariju Gverić na mjesto stručnjakinje za marketing u Generalnoj direkciji Crosiga.

Radi se o 25-godišnjoj djevojci Marka Šukera, sina poznatijeg Ivana, ministra financija, za koju u Korporativnim komunikacijama CO-a, imaju samo riječi hvale, piše Danas.hr.

U svjetlu činjenice da je upravo u prostorijama Generalne direkcije Croatia osiguranja ovih dana održana sjednica Nadzornog odbora CO-a, na kojoj je odlučeno da se do kraja 2010. godine na prijedlog Vlade godine smanji zaposlenih za 5 posto, što znači otkaz za 150 do 200 ljudi.

U CO-u kažu da je Anamarija Gverić zadovoljila sve kriterije koje zahtjeva mjesto stručnjakinje za marketing u Generalnoj direkciji tvrtke. Nisu nam, pak, odgovorili na pitanje je li primljena u stalni radni odnos, koliki joj je iznos plaće te po čemu se izdvojila među drugim kandidatima.

Ostaje neizvjesno i je li drugih kandidata uopće bilo, s obzirom da su nam iz Korporativnih komunikacija odgovorili tek zbog čega ne moraju raspisivati natječaj. Croatia osiguranje, naime, podliježe Vladinoj odluci o otpuštanju zbog štednje, ali nisu obavezni zapošljavati javnim pozivom.

Sama Gverić je u razgovoru za Danas.hr zatražila da se za sva pitanja obrate šefu te službe Hrvoju Odaku. No, na upit da nam otkloni sumnje da se radi o nepotizmu, s obzirom da je i sama stručnjakinja za komuniciranje te se uspjela zaposliti u državnoj tvrtki u trenutku kada je na snazi odluka Vlade o rezanju kadrova, kazala je:

- To nema nikakve veze. Imam podosta radnog iskustva i sve potrebno znanje. Croatia osiguranje ima veliki obujam posla što se tiče marketinga. To što sam ja s Markom Šukerom nema nikakve veze, ja sam ovdje htjela raditi.

#CROATIAOSIGURANJE

Izdvojeno

02. lipanj 2020 20:03