StoryEditor
Hrvatskaposao težak 500 mil. $

Trumpova administracija bijesna: SAD zaustavlja prodaju izraelskih aviona Hrvatskoj?

Piše PSD
6. prosinca 2018. - 23:28
F-16 Barak

SAD će blokirati hrvatsku kupnju vojnih zrakoplova od Izraela vrijednu pola milijarde dolara, donosi portal Axios.

Kao što je poznato, SAD mora dati dopuštenje Izraelu za prodaju zrakoplova trećoj zemlji, pa tako i Hrvatskoj, a američki dužnosnici navodno tvrde kako je Izrael bio neiskren te je pokušao zaraditi na račun SAD-a. 

Kupujemo izraelski F-16? Eskadrilu 'munja' platit ćemo 500 milijuna dolara

Izraelci su, podsjetimo, zrakoplove F-16 Barak unaprijedili svojom modernom tehnologijom kako bi nagovorili Hrvatsku da kupi njihove zrakoplove, a ne američke.

Amerikancima smeta i to što je Izrael prodavao zrakoplove na natječaju na kojem se natjecao i SAD. 

Krstičević otkrio detalje o nabavci borbenih zrakoplova i kako je Izrael ušao u igru: Dvanaest letjelica platit ćemo 2,9 milijardi kuna

Axios također javlja kako je i Hrvatska bijesna jer se posao odužio. Navodno su poslali poruku Izraelcima da što prije riješe problem.

Iz ureda izraelskog premijera Benjamina Netanyahua nisu željeli komentirati ove vijesti, no nisu ih niti demantirali. Također, nema komentara niti iz Ministarstva vanjskih poslova SAD-a. I Pentagon je odbio komentirati ove informacije.

Otkrivamo što sve dobijamo u paketu s polovnim izraelskim lovcima, dio stručnjaka tvrdi kako uskoro postajemo dominantna vojna sila u regiji!?

Pogledajte video moćnih F-16 zrakoplova koji će uskoro čuvati naše nebo; strani mediji se raspisali o dogovoru Hrvatske i Izraela

Krstičević: Ugovor o kupnji zrakoplova je gotov, čeka se samo odobrenje SAD-a

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 04:21