StoryEditor
Hrvatska‘pogrešan smjer‘

TripAdvisor zabranio recenzije prozvanog zadarskog restorana: Zbog velikog broja komentara koji nisu iz prve ruke privremeno suspendiramo objavu novih

2. listopada 2020. - 22:20

TripAdvisor zabranio je komentare i recenzije prozvanog zadarskog restorana u kojem se u srijedu dogodio sramotan incident kada je ugostitelj majku i djevojčicu sa sindromom Down izbacio iz svog objekta.

O incidentu je, podsjetimo, prvotno izvijestila žena koja je bila na kavi  bila s prijateljicom i njezinom kćeri koja ima Downov sindrom. Njen status ubrzo se počeo širiti društvenim mrežama.

-S obzirom na nedavne događaje i činjenicu da su se na račun restorana ostavljali komentari koji se ne odnose na iskustvo iz prve ruke primorani smo onemogućiti komentiranje istog, obavijesti su kratko sa TripAdvisora.

Kasno sinoć na medijske natpise o diskriminaciji djevojčice s Down sindromom reagirao je i restoran kojeg su u međuvremenu  komentatori uglavnom 'razapeli'.

'Poštovani, s obzirom da se šire netočne informacije da je naš restoran odbio poslužiti majku i dijete sa sindromom Down primorani smo očitovati se na ovakav način.

Odlučno i s indignacijom odbacujemo plasirane, netočne informacije, i upozoravamo odgovorne osobe da ćemo protiv njih pokrenuti odgovarajuće sudske postupke.

Također, ovim putem suosjećamo se s djevojčicom, ali i svim drugim osobama koje su se našle u sličnoj situaciji. Iskazujemo spremnost i otvorenost za usluživanjem svih naših članova zajednice,napisali su na Facebooku.

Predsjednica Udruge za Down sindrom Zadar Suzana Periša zajedno sa Brankom Dukićem, gradonačelnikom Zadra u petak se obratila javnosti.

Salve optužbi

Između ostalog naglasila je kako kako smatra da je cijela priča otišla u pogrešnom smjeru, referirajući se na salve optužbi koji je dobio ugostiteljski objekt, kao i ljude koji su pozivali na rušenje i linč objekta u kojem se navodno incident dogodio.

-Kao gradonačelnik, liječnik i otac četvero djece osuđujem svaki oblik ovakvog ponašanja kazao je gradonačelnik Dukić, a prije nekoliko sati na Facebooku još je nešto napisao.

'Osobe s Downovim sindromom ravnopravan su dio društva i našeg Zadra i zaslužuju da se prema njima svi tako odnosimo. Vjerujem da kao gradonačelnik mogu ovo reći u ime svih sugrađana da jedan kromosom viška nikada ne bi trebao biti razlog ni opravdanje za bilo kakvu vrstu diskriminacije.

Kao čovjek, gradonačelnik, kao otac, svaki takav čin uvijek ću najoštrije osuditi. Kao pojedinci i društvo dužni smo biti potpora i oslonac kako osobama s Downovim sindromom, tako i svim ostalim osobama s poteškoćama u razvoju te ih zaštititi kada oni to sami ne mogu.

Neka nam ovo bude prilika i dodatan poticaj da im pružimo još jaču podršku tamo gdje je još uvijek nemaju, umjesto prozivanja i javnih linčeva jer od toga nitko neće imati koristi, a mogu nastradati i nedužni.

Budimo im potpora, a vjerujte, od njih ćete zauzvrat dobiti samo velike količine ljubavi, topline i entuzijazma, u što sam se više puta i sam uvjerio, zaključuje gradonačelnik Zadra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2022 04:33