StoryEditorOCM
Hrvatskahtjeli pomoći

Tragedija na misi, muškarac preminuo u crkvi punoj vjernika, pred očima supruge: ‘Svi smo bili u šoku‘

Piše VIJESTI SD
27. studenog 2023. - 22:00

U subotu je u koprivničkoj crkvi Sv. Nikole biskupa za vrijeme večernje mise preminuo stariji muškarac. Kako su za Podravski.hr ispričali očevici, muškarac se neposredno prije početka mise, desetak minuta prije 18 sati, počeo gušiti i gubiti svijest. Tome je svjedočila puna crkva i njegova supruga.

"Najednom je počeo kašljati i krkljati, nije mogao doći do zraka, supruga se odmah uspaničila, počela je vikati ‘Ivica, Ivica‘, a i ostali koji su se nalazili u blizini priskočili su u pomoć. Odmah su donijeli vodu, no on se već srušio i prestao disati.

Polegli su ga na stolce, davali umjetno disanje, masirali srce, no bezuspješno", ispričala je svjedokinja za spomenuti portal.

Misa je ipak održana

Kaže kako je odmah pozvana hitna pomoć, koja je došla u roku od pet minuta. Kasnije je došla i policija. "Reakcija hitne bila je stvarno brza.

Oživljavali su ga pred svima gotovo jedan sat, ali, nažalost, već je bilo kasno. Nakon nekog vremena došla je i policija, no spasa mu nije bilo, mogli su samo konstatirati smrt", dodala je. 

Napomenula je da je šok bio velik jer je crkva bila prepuna vjernika, a gotovo nitko nije iz nje izašao za vrijeme drame koja se odvijala. "Svi su gledali što se događa, svi su htjeli pomoći, ali sve je bilo uzalud.

Supruga je vriskala, župnik Tomislav Petrić bio je sav izbezumljen, svi smo bili u šoku i izvan sebe.

Mnogi su i plakali. Velika tragedija, što drugo reći", ispričala nam je gospođa koja ovako nešto u životu nije doživjela.

Nakon drame spašavanja, koja je trajala gotovo jedan sat, misa je ipak održana, ali trajala je kraće nego inače. Da je riječ o prirodnoj smrti za Podravski su potvrdili iz PU koprivničko-križevačke. Preminuli je imao 71 godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 10:24