StoryEditor
Hrvatskapotvrdio kandidaturu

Tomislav Karamarko poručio Plenkoviću: Vidimo se na unutarstranačkim izborima!; Evo što mu je šef HDZ-a odgovorio

Piše A.B.K.
9. studenog 2019. - 12:28

Još jedan protukandidat predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću potvrdio je danas da će se kandidirati na unutarstranačkim izborima. Riječ je Tomislavu Karamarku, bivšem predsjedniku stranke, koji je nakon što je srušio vlastitu vladu, a nije uspio osigurati novu većinu - odstupio s mjesta predsjednika HDZ-a.  

Karamarko se na društvenim mrežama danas osvrnuo na 30- godišnjicu pada Berlinskog zida, na odnos današnje Hrvatske prema antifašizmu i komunizmu i poručio HDZ-ovcima: "Vidimo se na unutarstranačkim izborima!"

Objavu je započeo tvrdnjom kako danas obilježavamo 30. godišnjicu rušenja Berlinskog zida kao simbola podjele Europe na slobodarski, zapadni, demokratski dio i dio pod okrutnom čizmom nedemokratskog komunizma.

"Svakako, riječ je o događaju od povijesnog značaja za svijet. Bilo je to vrijeme kojem su jak pečat dali trojica velikih svjetskih državnika – Ivan Pavao II., Ronald Reagan i Helmut Kohl. Proces oslobađanja niza zemalja iza "željezne zavjese" bio je nezaustavljiv. I bivša država Jugoslavija bila je iza te "željezne zavjese". Svjedoci smo kako se ovih dana bulumenta boraca za bolju prošlost upinje dokazati da je "Juga" bila "nešto drugo", pozitivnije, ugodnije i svakako (i danas) poželjnije.

Pronicljivošću gusaka u magli, uvjeravaju nas kako je pitanje "željezne zavjese" pitanje pripadanja ili nepripadanja Varšavskom paktu. Ta zavjesa određena je karakterom pojedine države – je li bila demokratična i slobodna ili je bila jednopartijska diktatura. Jugoslavija je bila nedemokratična, autoritarna komunistička kreacija" – napisao je među ostalim Karamarko.

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković kratko je komentirao kako svaki član HDZ-a može sudjelovati na unutarstranačkim izborima.

Na pitanje može li ga Karamarko ugroziti, Plenković je kazao:

„A gledajte, imamo mi sad drugu zadaću to su predsjednički izbori. Kad dođu unutarstranački, onda ćemo igrati te utakmice.“  

Unutarstranački izbori u HDZ-u održati će se iduće godine, a među kandidatima za predsjednika uz Plenkovića su i Miro Kovač, Davor Ivo Stier te vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

#TOMISLAV KARAMARKO# ANDREJ PLENKOVIĆ# HDZ# PREDSJEDNIK HDZ-A

Izdvojeno

07. srpanj 2020 02:30