StoryEditorOCM
HrvatskaAfera megadirektor

Tko je drugi fantomski direktor? Smjestio se na atraktivnoj lokaciji, a susjedi tvrde: ‘Dolazi pošta, tražila ga je i policija... Čuli smo za njega, ali ga nitko nije vidio!‘

Piše Vanja Nezirović/JL
17. kolovoza 2022. - 07:43
Ilustrativna fotografija (lijevo), Zgrada na zagrebačkom Pantovčaku u kojoj je izvjesni Ivan P. registrirao 56 tvrtki, a da ga tamo nikad nitko nije vidio (desno)Cropix

Nakon što je ekskluzivno razotkrio aferu megadirektor i slučaj Marija B., Jutarnji je došao i do podatka kako je u Hrvatskoj čak 155 osoba bilo ili jesu osnivači u više od deset tvrtki.

Na prvom je mjestu direktor Cammea Vladimir Minovski, drugi je Mario B., dok je za priču važno da je na četvrtom mjestu izvjesni Ivan P. koji je osnivač u 56 tvrtki.

Jutarnji je provjerio poslovnu adresu na kojoj je četvrti na listi Ivan P. prijavio više od 40-ak pravnih subjekata, a riječ je o atraktivnoj adresi na Pantovčaku. No, tamo su doznali da znaju za ime Ivan P., ali nitko ga, kažu, nikad nije vidio. Dobivaju njegovu poštu, tražila ga je više puta i policija, ali ne znaju tko je on.

- Fantomski direktor - govori sugovornica s te adrese te dodaje da taj problem postoji već g...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:02