StoryEditor
Hrvatskasućut obitelji

Tijelo preminulog vojnika popodne će se iz Litve prevesti u Hrvatsku; General Šundov: Poduzeli smo sve mjere,  svi naši pripadnici bili su na liječničkom pregledu

13. prosinca 2017. - 15:16

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske (GS OSRH) general zbora Mirko Šundov potvrdili su u srijedu da je hrvatski vojnik Mario Pavišić preminuo u Litvi i najavili da će njegovo tijelo u popodnevnim satima vojnim zrakoplovom Oružanih snaga Republike Litve biti prevezeno u Hrvatsku.

"Mogu reći da je naš Mario preminuo u Litvi i najprije bih želio iskoristiti priliku i izraziti iskrenu sućut njegovoj supruzi, sinu, kćeri, roditeljima i bratu", rekao je novinarima Šundov, koji je u zagrebačkoj Katedrali zajedno s Krstičevićem nazočio obilježavanju 20. obljetnice uspostave Vojnog ordinarijata.

Poznat identitet hrvatskog vojnika preminulog tijekom misije u Litvi: 'Smrt je nastupila iznenada'

Ustvrdio je da su OS RH poduzele sve potrebne mjere, svaki njihov pripadnik obavio je liječnički pregled i ispunio sve druge potrebne kriterije kako bi bio raspoređen na zadaću u Litvi, kazao je Šundov.

Upitan o saznanjima što se dogodilo, Šundov je odgovorio kako je to smrt koja je vjerojatno nastupila prirodno. "Bit će izvršena obdukcija u skladu sa svim protokolima i procedurama, pa ćemo onda znati više o uzrocima smrti", napomenuo je.

Krstičević je na upit kako je osobno doživio tu vijest odgovorio da "uvijek smrt hrvatskog vojnika nije laka". "Tako i u ovom trenutku izražavam iskrenu sućut obitelji, u kontaktu smo s obitelji i zahvaljujem još jednom ministru obrane Litve što će još danas poslijepodne vojnim zrakoplovom tijelo preminulog vojnika biti će prevezeno u Zagreb", rekao je Krstičević.
Najavio je kako će on i načelnik GS OS RH-a na Plesu prisustvovati predaji posmrtnih ostataka zajedno s obitelji preminulog vojnika.

Pavišić (41) preminuo je u utorak, 12. prosinca, u vojarni Rukla u Litvi, gdje se nalazio kao pripadnik 1. Hrvatskog kontingenta u okviru aktivnosti ojačane prisutnosti NATO-a.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 10:59