StoryEditorOCM
HrvatskaVELIKA BITKA

Teško bolesni Andrija Mandić bori se za život i treba našu pomoć: ‘Nadam se da ćete mi pružiti priliku, stvarno postajem očajan‘

Piše PSD
24. siječnja 2022. - 11:20

Andrija Mandić, 40-godišnjak iz Otoka koji boluje od raka limfoma i pritom se suočava sa siromaštvom, treba našu pomoć.

Naime, Andriji je potreban lijek koji košta 85.000 eura kako bi dobio svoju treću bitku protiv zloćudne bolesti. Radi se o lijeku Keytruda 25 mg/ml Konz.z.Her.e.Inf.-Lsg.,100mg/4ml.

Andrijina borba počela je još 2005. godine s prvom kemoterapijom, a njegovu poruku prenosimo u nastavku. Uz poruku je priložio nalaze, kao i fotografije svoga doma.

Kako biste mu pomogli, kliknite OVDJE

image
Andrija Mandić
image
Andrija Mandić
image
Andrija Mandić
image
Andrija Mandić
image
Andrija Mandić

"Morao sam odgodit kemo par dana razlog nisu bili dobri nalazi krvi.

Poštovani,

dopustite mi da se predstavim. Moje ime je Andrija Mandić, rođen 12.04.1981., s trenutnim prebivalištem u gradu Otok, Hrvatska (Vukovarsko-srijemska županija).

Ovom prilikom Vas kontaktiram jer sam u vrlo teškoj životnoj situaciji, u bitci za svoj život protiv raka limfoma. Sama bitka je sama po sebi vrlo teška, ali moja je situacija porazna kako nemam nikakvih primanja. Primao sam socijalnu pomoć (1100kn za mene i majku mjesečno), ali kako možete zamisliti, da mi nije dovoljno niti približno, da pokrijem zdravstvene troškove. Kada sam krenuo na pretragu na hematologiji rebro prijatelji su mi skuplji novac i uplatili se na račun da mogu uopće napraviti, socijalna pomoć je vidjela da sam imao uplate na račun, te su odmah ukinuli socijalnu pomoć, tako uopće nemam prihoda.

Živim s majkom, u vrlo lošim životnim uvjetima, zaista u siromaštvu, jer u kući nemamo ni kupaonicu. Kuća nije naša, pa se ne mogu niti prijaviti za boravak na trenutnoj adresi, a postoji mogućnost da ću izgubiti osnovno zdravstveno osiguranje ako me policija odjavi od ujaka s adrese na kojoj sam prijavljen. Idealno bi bilo posjedovati nešto da ima ljudske i osobne uvjete za život, ali ne mogu raditi i pružiti bilo što sebi i majci kako je moja bolest vrlo ozbiljna. Samo da zbrojim, ovo je moja treća bitka protiv raka.

Prvu kemoterapiju sam primio 2005., zatim ponovno 2013., započela je najnovija borba protiv raka 28.11.2020., ovaj put pandemija virusa Corona učinila je moju situaciju dodatno teškom. Izgubio sam jako puno vremena, kako su sve zdravstvene ustanove bile preplavljene pandemijom. Počeo sam primati kemoterapiju na Rebru hematologiji.

Liječnik mi je predložio novi lijek koji je došao na tržište ali nažalost je jako skup i ja ga ne mogu priuštiti u svojoj situaciji. Kompletni lijek koštao bi 85.000 EUR KEYTRUDA 25 mg/ml Konz.z.Her.e.Inf.-Lsg.,100mg/4ml. Taj lijek se daje u bolnici kao infuzija liječnik navodi da 50% više ubija rak stanice, samo bolnica može taj lijek naručiti iz SAD-a, nažalost nije dostupna putem redovnog zdravstvenog osiguranja. Samo troškovi liječenja koštat će minimalno oko 15.000 EUR.

Moje je prebivalište udaljeno 300 km od glavnog grada gdje primam terapiju u bolnici Rebro u Zagrebu i možete samo zamisliti koliko je teško pokriti troškove ako uopće nemate prihoda, kao što ja nemam sada.

Bio bih zauvijek zahvalan ako mi možete pomoći, smještaj mi je potreban u blizini bolnice u kojoj primam kemoterapiju, jer puno puta moram posjetiti hitnu službu zbog teških strana učinka kemoterapije. Pomoć mi treba i s financiranjem zdravstvenih troškova.

U privitku mogu dodati svu medicinsku dokumentaciju, fotografije i sve dodatne informacije koje biste možda željeli vidjeti.

Nadam se da ćete mi pružiti priliku, stvarno postajem očajan, kako je moja osnovna socijalna skrb veliko pitanje u ionako teškoj bitci.

Lijepi pozdrav,

Andrija Mandić

Josipa Kozarca 14

32252/Otok

IBAN: HR8624020063205271718

BIC (ESBCHR22)

Erste banka

+385995612478

Imam WhatsApp i Viber na koje sam dostupan."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 19:40