StoryEditor
Hrvatskasukob na slavlju

'Talačka kriza' na 100. rođendanu partizana, Bandić zabranio tortu-petokraku: Vrijeme diverzanata je prošlo

Piše PSD
10. ožujka 2017. - 16:30
torta

Zbog torte u obliku crvene petokrake, koju su za 100. rođendan željeli pokloniti počasnom predsjedniku Antifašista Juraju Đuki Hrženjaku, u zagrebačkoj Palači Dverce nastala je "talačka kriza".

Proslava 100. rođendana počasnog predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Juraja Đuke Hrženjaka zakomplicirala se zbog slavljeničke torte koja je jako iznenadila zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, piše N1.

Zanimljivo je da je upravo Bandić antifašistima odobrio da se proslava održi u Palači Dverce na Katarininom trgu.

Kako nam je objasnio jedan od uzvanika, član Antifašističke lige Drago Pilsel, "bitka" je počela već pred ulazom u Palaču Dverce gdje su ljudi koji su nosili tortu morali čekati pola sata. A onda kada su ušli u Palaču, zaustavljeni su na putu do salona gdje je trebala biti proslava rođendana.

Vili Matula, glumac i aktivist, kaže nam da je Bandić najprije bio ljubazan, a potom je postao ljut i agresivan. Puručio im je da je "vrijeme diverzanata prošlo".

"Nevjerojatno je da se čovjeku za rođendan ne može pokloniti torta u obliku zvijezde", kaže Matula.

Torta-petokraka je na kraju uz pratnju zaštitara iznesena i Palače i odnesena u prostorije Saveza boraca i antifašista, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 02:35