StoryEditor
Hrvatskaafera planinska

Svjedok: Sanader me poslao Fioliću da provjerim što je rekao USKOK-u

Piše PSD.
9. listopada 2013. - 13:46
Na Županijskom sudu u Zagrebu danas je nastavljeno suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalim optuženicima u aferi Pllaninska. Pored svjedočenja bivšeg člana uprave Hrvatskih šuma Božidara Longina, najzanimljiviji iskaz dao je Marijan Horvat, vlasnik tvrtke Marijangradnja, koji je radio poslove izgradnje za Fiolića, prenosi Jutarnji list..

Horvat je ispričao kako ga je Fiolić upoznao i sa tadašnjim premijerom Sanaderom, kojemu je znao poslati'svoje dečke' da mu urede vrt i pokose travu. Osim toga, osobno je Sanaderu u njegovoj kući u Kozarčevoj ugradio sef, otprilike u vrijeme kada je Sanader dao ostavku, 2009. godine.

- Na dan kada je FIolić izlazio iz istražnog zatvora, dobio sam poziv da dođem u Domagojevu ulicu, u ured odvjetnika Suića. Kad sam tamo došao, u uredu su bili odvjetnik Suić i gospodin Sanader. Sanader mi je rekao da Fiolić danas ide doma, pa da odem kod njega i vidim što je pričao, i je li ga teretio. Ja sam i otišao kod Fiolića i pitao ga, ali mi je on na to rekao da to nije moj posao i da se u to ne miješam, izjavio je Horvat.

Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović predočio mu je iskaz koji je dao USKOKU u istrazi, a iz kojeg proizlazi da ga je kod Fiolića poslao odvjetnik Suić, te da ga je to zamolio telefonskim putem, međutim svjedok je ponovio da je bio u odvjetničkom uredu, da su bili prisutni i Sanader i Suić, te da je tako rekao i u USKOK-u.

Odvjetnik Prodanović stavio je primjedbu na njegov iskaz, smatrajući da je lažan, te je istaknuo kako je apsolutno nevjerojatno da USKOK ne bi zapisao takvu konstataciju o optuženom Sanaderu da je svjedok to uistinu i rekao.

JL

Izdvojeno

03. lipanj 2020 04:28