StoryEditor
Hrvatskaproizvodna antitijela

Sve je više tvrtki u problemima zbog velikog broja radnika zaraženih koronavirusom, velika hrvatska kompanija našla rješenje kako tome doskočiti

Piše PSD
25. siječnja 2022. - 23:50
Zdravi radnici radit će i subotom kao pekovremeno, što će Podravka vjerojatno tako i platitiŽeljko Hajdinjak/Cropix

Sve više je hrvatskih tvrtki u problemima zbog naglog širenja epidemije u petom valu zbog pojave omikron varijante koronavirusa.

Mnogo zaposlenih je izvan stroja zbog zaraze i izolacije, pa su kompanije na mukama kako neometano voditi proizvodne procese. U Podravki također otkrivaju kako ovog časa imaju najviše zaraženih radnika od početka epidemije. No, uvjeravaju da proizvodni i drugi poslovni procesi zbog toga neće trpjeti, piše Danica.hr.

Marinko Beljo, direktor Podravkine korporativne sigurnosti, u ponedjeljak u izjavi za Dnevnik Nove TV potvrđuje da imaju najviše zaposlenih "izvan stroja’ još od proljeća predlani, kad se epidemija počela širiti u Hrvatskoj.

image
Da bi se potrošači mogli uživati u Podravkinoj hrani, netko je mora i proizvesti (ilustracija)
Tom Dubravec/Cropix

“Uvest će se rad subotom, što je jedan oblik prekovremenog rada. No, niti u jednom trenutku nije došao u pitanje proces proizvodnje, kao i opskrbe potrošača”, naglasio je Beljo.

Problem će, međutim, nastati ako peti val potraje i ako broj novozaraženih bude rastao više od očekivanja. Epidemiolozi, naime, predviđaju kako bi brojke mogle početi padati u prvim tjednima veljače, prenosi  Danica.hr.

image
Podravkinih proizvoda ne bi smjelo manjkati na tržištu
Željko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 07:07