StoryEditorOCM
Hrvatskaništa od širokog saveza?

Svađa na ljevici: SDP potvrdio koaliciju samo s HSS-om, stigao furiozan odgovor bivšeg istaknutog člana; ‘Okupljanje i zajednički izlazak na izbore je jedini način da zaustavimo HDZ i veliku koaliciju‘

Piše Marina Karlović-Sabolić
10. siječnja 2020. - 08:26
Zagreb, 291219. Bocarski dom Predsjednicki kandidat Zoran Milanovic odrzao je predizborni skup. Na fotografiji: Zoran Milanovic, Davor Bernardic, Radimir Cacic.Damjan Tadić/HANZA MEDIA

Jedno se čini prilično sigurnim: SDP neće isti recept sa predsjedničkih primjeniti na parlamentarne izbore. Ne, naravno, kada je riječ o vrijednostima. Nego o - koalicijskim partnerima.

Zorana Milanovića u njegovom pohodu na Pantovčak podržao je niz stranaka sa centra i lijevoga centra. Od HSS-a, preko Glasa, IDS-a, HSU-a, Bloka umirovljenici zajedno, PGS-a i Zelenih do Demokrata, Snage i Reformista. SDP ne namjerava ovaj široki savez kopirati u jesen, kada Hrvatsku čekaju palramentarni izbori.

Predsjedništvo socijaldemokrata ovoga je tjedna potvrdilo tek koaliciju sa HSS-om. Izrazilo nadu da će se dogovoriti sa HSU-om. Odbacilo svaku mogućnost da koaliraju sa HNS-om. Kao i dalo crveni karton približavanji Miranda Mrsića i njegovih Demokrata SDP-u.

Iz Demokrata je odmah usli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 13:28