StoryEditorOCM
Hrvatskaodbijena mu tužba

Sudski debakl ministra Paladine: Tražio je 67,5 milijuna kuna, na kraju mora platiti 100 tisuća kuna. Obrazloženje presude zvuči porazno za prvog čovjeka ministarstva graditeljstva

Piše Vanja Nezirović/JL
31. svibnja 2022. - 17:24

Trgovački sud u Zagrebu u utorak je odbio tužbu ministra graditeljstva Ivana Paladine kojom je pokušao izaći iz suvlasništva u tvrtki Kupari Luxury Hotels d.o.o. te mu presudio da plati sudske troškove u visini od oko sto tisuća kuna.

Riječ je o nepravomoćnoj presudi, a ministar Paladina je za svoj udio u tvrtki od deset posto u sudskom postupku tražio čak 67,5 milijuna kuna, otkriva Jutarnji list.

No, sud je, doznajemo, presudio da ministar Paladina "nije dokazao osnovnu pretpostavku, a to je da ga ostali suvlasnici onemogućuju u realizaciji njegovih vlasničkih prava". Sud je naime, utvrdio kako tvrtka ima novog suvlasnika te da s njim ministar graditeljstva Paladina nikad nije poslovao, stoga smatra da nije dokazao da ima problema u ostvarenju svog vlasničkog prava te mu je odbio tužbu.

Isto tako, neslužbeno doznajemo, sud je u ovoj nepravomoćnoj presudi utvrdio da je vrijednost udjela čiji je vlasnik ministar Paladina oko 5,3 milijuna kuna, a ne 67,5 milijuna kuna, na koliko je u tužbenom zahtjevu vlastiti udio procijenio Paladina.

image
Damjan Tadic/Cropix

Naime, sud se, doznaje Jutarnji list, vodio iznosom za koji je bivši ruski suvlasnik prodao svoj udio u toj tvrtki.

- Moji klijenti su zadovoljni odlukom suda, a ministru Paladini i dalje nudimo za njegov udio od 10 posto 5,3 milijuna kuna, za koliko smo i kupili ostatak tvrtke - rekao nam je odvjetnik Fran Olujić, koji zastupa singapursku hotelsku grupaciju, suvlasnike Kupara.

Podsjetimo da se ministar Paladina zbog potencijalnog sukoba interesa izuzeo od odlučivanja o tom projektu te najavio kako i namjerava izaći iz suvlasništva te da je upravo put za to spomenuti sudski postupak, koji se zasad nije realizirao, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 06:51