StoryEditorOCM

Studentsko "Bdijenje za oživljenje" ispred ministarstva znanosti

Piše PSD.
28. studenog 2009. - 00:03

Stotinjak studenata zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti, koji već četiri dana blokiraju nastavu, održali su večeras simboličnu prosvjednu akciju pred zgradom ministarstva znanosti, obrazovanja i športa pod nazivom "Bdijenje za oživljenje", gdje su uz upaljene svijeće poslali poruku prosvjetnim vlastima da treba "oživjeti ideju" o financiranju visokoškolskog obrazovanja iz državnog proračuna.

Večerašnja akcija, održana ispred zatvorenih vrata ministarstva i u komornoj atmosferi, svojim su dolaskom poduprli i studenti Filozofskog fakulteta.

Kako su najavili organizatori večerašnje akcije, to je samo najava većeg prosvjeda koji bi se trebao održati u utorak na istome mjestu. Na taj će prosvjed pozvati sve studente u blokadi, ali i one koji to nisu, kako bi upozorili da treba ukinuti školarinu, participacije, upisnine i druge vrste plaćanja studija. Tvrde da je za financiranje visokoškolskog obrazovanja potrebno 300 do 500 milijuna kuna.

Studenti Fakulteta političkih znanosti nastavu blokiraju četiri dana, a Filozofski fakultet blokiran je peti dan iako je vijeće tog fakulteta studente jučer pozvalo na prekid blokade.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 15:49