StoryEditorOCM
Hrvatska24. Dani karijera

Studentima koledža RIT Croatia predstavilo se 109 kompanija iz 12 zemalja

Piše sponzorirani sadržaj
2. travnja 2024. - 12:00

Američki koledž RIT Croatia prvi je na ovim prostorima uveo Dan karijera kao sastavni dio nastave za svoje studente. Ove je godine održano više od 40 raznih aktivnosti u okviru kojih su studenti imali priliku upoznati poslodavce iz više od 12 zemalja

Tradicionalni Dani karijera američkog koledža RIT Croatia ove su se godine održali od 20. do 22. ožujka pod temom "Navigating a Changing Landscape with Confidence".

Ovogodišnje događanje okupilo je više od 1000 sudionika; organizirano je preko 40 različitih aktivnosti na oba kampusa, u kojima je sudjelovalo ukupno 109 kompanija s više od 200 predstavnika iz 12 zemalja.

image
RIT Croatia

Studenti su imali priliku povezati se s predstavnicima raznih industrija i istražiti mogućnosti razvoja karijere u dinamičnom okruženju. Prva dva dana događanja bila su posvećena virtualnim interakcijama, dok je posljednji dan bio rezerviran za osobni kontakt i interakciju na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu. Na raspolaganju su bila raznovrsna događanja, uključujući panele, radionice, intervjue za studentske prakse, individualne konzultacije i mogućnosti posjeta štandova kompanija, pružajući tako studentima priliku za uspostavljanje kontakata i razmjenu iskustava s predstavnicima renomiranih tvrtki.

image
RIT Croatia

"Iznimno mi je drago što u okviru naših Dana karijera nastavljamo s dovođenjem predstavnika najuspješnijih domaćih i stranih kompanija koje povezujemo sa studentima. Smatramo da je važno da studenti od prvog dana budu povezani s poslodavcima te da imaju priliku primijeniti svoje teorijsko znanje u stvarnom svijetu. Ovogodišnji Dani karijera pružili su izvanrednu priliku našim studentima da steknu uvid u suvremene trendove i zahtjeve tržišta rada. Kroz interakciju s više od 100 kompanija, studenti su imali priliku proširiti svoju mrežu, razgovarati s profesionalcima iz različitih industrija te čuti o perspektivama i mogućnostima za daljnji razvoj karijere", izjavila je dekanica RIT Croatia, dr. sc. Irena Guszak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 14:46