StoryEditorOCM
Hrvatskatraži se izručenje

Strankinja rodila bebu u Dalmaciji, a onda je se odrekla. Najprije je završila u jednoj obitelj, a sad je traže natrag!

Piše Marko Didić
8. kolovoza 2024. - 17:19

U rodilištu jedne dalmatinske bolnice prošle godine porodila se strana državljanka, koja je odmah nakon rođenja novorođenčeta odlučila da se neće skrbiti o djetetu i da ga prepušta institucijama RH. Vrijeme i mjesto rođenja, spol te državljanstvo nećemo otkrivati jer se radi o malodobnom djetetu. 

Slučaj je prilično kompliciran: majka je najprije ostavila novorođenče u bolnici, navodno je potpisivala dokumente u vezi budućnosti djeteta, pa je to povukla. Otac se ne oglašava, iako su ga u toj stranoj državi zvali da se očituje. Dijete je najprije dano udomiteljima u Hrvatskoj, a kasnije im je, kako smo neslužbeno doznali, oduzeto i stavljeno u jedan dom za nezbrinutu djecu u Hrvatskoj. Tvrdilo se da je dom udomitelja neadekvatan i neuredan, što oni demantiraju.

Udomitelji su uzeli odvjetnicu i pišu brojne prijave, bune se i kažu da to nije u interesu djeteta. Veleposlanstvo strane države je prilično brzo reagiralo na obavijest da je u Hrvatskoj ostavljeno dijete - njihov državljanin, te u dokumentima optužuju udomitelje, tvrde da su preko odvjetnika pronašli i stupili u kontakt s majkom...  Jedna jako mučna priča. 

No, krenimo redom... 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 22:06