StoryEditorOCM
Hrvatskapodaci hnb-a

Strani turisti se ‘opoštenili‘, u pola godine u Hrvatskoj su potrošili više od četiri milijarde eura, i ne misle stati

Piše hina
30. rujna 2024. - 14:24

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), prihodi od stranih turista u prvoj polovici godine iznosili su 4,13 milijardi eura, što je 7,5 posto ili 288,3 milijuna eura više u odnosu na isto razdoblje 2023. godine, prenosi u ponedjeljak Ministarstvo turizma i sporta.

U drugom tromjesečju prihodi od stranih turista iznosili su 3,32 milijarde eura što predstavlja rast od 4,36 posto u odnosu na isto razdoblje 2023. godine, odnosno prihodovano je 138,6 milijuna eura više.

"Zadovoljni smo što i financijski pokazatelji potvrđuju kako se profiliramo kao cjelogodišnja destinacija, jer nakon još jedne rekordne predsezone što se tiče turističkih rezultata, sada imamo i rekordne prihode od stranih turista. To pokazuje kako reforma koju provodimo već daje konkretne učinke, a ulaskom u novu eru upravljanja razvojem turizma očekujemo još snažniji rast hrvatskog turizma",  izjavio je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

image

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina: I financijski pokazatelji potvrđuju kako se profiliramo kao cjelogodišnja destinacija

Josip Bandić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 14:26