StoryEditorOCM
Hrvatskaustanak

Štrajk u Lidlu, radnici ogorčeni primanjima i količinom posla. Oglasili se iz tvrtke, objasnili gdje je nastao problem

Piše Vijesti SD
15. rujna 2023. - 12:55

Radnici Lidla obustavili su rad zbog nezadovoljstva obračunom plaća koje su im isplaćene za kolovoz, piše Danica.hr.

Kako neslužbeno doznaje spomenuti portal, dogodilo se to u Lidlovu centralnom skladištu u Jastrebarskom u četvrtak. Nezadovoljni onim što su čuli od predstavnika poslodavca, najavljuju kako će rad obustaviti i u petak.

Prema infromacijama portala Danica.hr, radnici u skladištu dobivaju u prosjeku između 850 i 900 eura neto, i to za rad od 9,5 sati dnevno. Pogodilo ih je to što su nekim radnicima plaće bile niže nego početkom godine, unatoč povećanom opsegu posla.

Rad je jučer obustavilo oko 20 radnika u skladištu, a potpora od kolega iz Lidla, kažu, stiže im sa svih strana. Predstavnici uprave nezadovoljnim su radnicima tumačili način obračuna plaća. No, čini se kako njihovo ogorčenje primanjima i opsegom posla nisu uspjeli zatomiti.

image
Čitatelj portala Danica.hr

Radnike je, piše Danica.hr, posebno pogodio i tekst objavljen na istoimenom portalu u kojem se navodi kako je prosječna neto plaća u Lidlu prošle poslovne godine iznosila 1234 eura.

Potvrda iz Lidla

Nakon što je dvadesetak zaposlenika u centralnom skladištu trgovačkog lanca Lidl u četvrtak obustavilo rad zbog nezadovoljstva obračunom plaća koje su im isplaćene za kolovoz, o svemu se oglasio i Lidl Hrvatska. Potvrdili su da je dio njihovih zaposlenika u logističko-distributivnim centrima u Jastrebarskom i Perušiću "privremenom obustavom rada izrazilo svoje nezadovoljstvo plaćama za srpanj i kolovoz".

- Želimo naglasiti kako naši zaposlenici niti u jednom trenutku nisu bili zakinuti za ijedan dio svojih primanja te su plaće isplaćene sukladno ugovorima o radu te odrađenim satima u obračunskim mjesecima. Neto plaća je ispala u usporedbi s prošlom godinom nešto niža jer je tvrtka prošle godine, dakle u 2022. godini, za iste mjesece isplatila jednokratni i dobrovoljni bonus našim zaposlenicima nevezano za njihove ugovore o radu - odgovorili su na tvrdnje zaposlenika koji su u štrajku.

- Takav dobrovoljni bonus isplatili smo i početkom ove godine kada smo našim zaposlenicima standardno uz 13. plaću kao zahvalu dodatno isplatili i 14. plaću - dodali su iz Lidla, piše Jutarnji.hr. KARLA ZUPIČIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. srpanj 2024 21:51