StoryEditorOCM
Hrvatskaoštre replike

Što se to danas dogodilo premijeru? Stručnjakinja za komunikaciju ima objašnjenje za njegovu neuobičajenu retoriku

Piše PSD
5. travnja 2017. - 17:07
sabor_plenkovic2-050417.JPG

Premijer Andrej Plenković današnjim je repliciranjem zastupnicima u Saboru tijekom rasprave o lex Agrokoru pokazao dozu bahatosti i arogancije, smatra stručnjakinja za komunikaciju dr. sc. Gabrijela Kišiček, piše dnevnik.hr.

"Ovakva retorika je nekarakteristična za Plenkovića. Najgora je bila replika Siniši Hajdašu-Dončiću - to je bilo potpuno neprimjereno i loš pokušaj humora. Njegova replika potpuno neprimjerena i premijer ga je ponizio", kazala je Kišiček referirajući se na trenutak kada je premijer SDP-ovcu poručio da nabavi prevoditelja.

Žestoka rasprava u Saboru, oporba poručila: Vlada je pupčanom vrpcom vezana uz Todorića, sve će završiti u rasulu; Plenković: Stabiliziramo hrvatsku ekonomiju!

Kišiček smatra kako je i Plenkovićeva replika Gordanu Mrasu bila neprimjerena. Maras je, naime, premijeru dobacio nešto iz klupe na što mu je Plenković ironično dobacio "Joj, Maras, daj. Poslije ćemo razgovarati na kavi. Mislim Facebook, Twitter, najjači si!".

"Premijer je Marasa ironizirao i diskreditirao ga te ga stavio u kategoriju društvenih mreža", kaže Kišiček.

Plenković nije ostao dužan ni Ivanu Vrdoljaku nakon što je HNS-ovac uzrujano izjavio kako je on vladajuće na dijalog zvao još prije mjesec dana i dodao da su dobavljači sad blokirani zbog pasivnosti države po pitanju Agrokora. Premijer mu je tada rekao:"Joj, kolega Vrdoljak, bili ste u petak na sastanku, nasmiješeni, ljubazni! Nudili ste mi supermena za povjerenika..."

- To o čemu je Plenković govorio je potpuno irelevantno. Zašto je bitno je li Vrdoljak bio nasmiješen? Plenković je danas u elementu. Očito je nezadovoljan zbog kritika oporbe, a na njih ne odgovara argumentima - zaključio je Kišiček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 03:31