StoryEditorOCM
Hrvatskaizvanredno stanje

Što bi nam donijelo ukidanje pandemije i koji su mogući razlozi za produljivanje? Čeka se odluka WHO-a

Piše Vijesti SD
30. siječnja 2023. - 09:04
Zagreb, 190318. Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalusic. Svecano potpisivanje Sporazuma o suradnji na provodjenju Programa preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za 2018. Sporazum su potpisali ministar branitelja Tomo Medved, ministar zdravstva Milan Kujundzic. Na fotografiji: Ivana Pavic Simetin.Damir Krajac/Cropix

Međunarodni odbor stručnjaka počeo je krajem prošlog tjedna raspravu o ukidanju izvanrednog stanja u javnom zdravstvu zbog COVID-a-19, a Svjetska zdravstvena organizacija trebala bi ovih dana objaviti svoju odluku.

Što bi nam donijelo ukidanje pandemije i koji su mogući razlozi za produljivanje tog izvanrednog stanja, u emisiji HRT-a "Dobro jutro, Hrvatska" komentirala je Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

- Na današnji dan prije tri godine proglašena je međunarodna hitna situacija. To je bio uvod u proglašenje pandemije koja je proglašena 11. ožujka 2020. U petak je započela rasprava o trenutnoj situaciji s ciljem da se razmotri mogućnost proglašenja kraja pandemije, rekla je uvodno Pavić Šimetin. 

Istaknula je kako je odbo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:52