StoryEditor
HrvatskaSTROŽE MJERE

Stiže aplikacija za još stroži nadzor kretanja: Ministar Božinović ogorčen olakim izdavanjem propusnica za napuštanje prebivališta

Piše PSD
28. ožujka 2020. - 09:43
Davor BožinovićDaniel Kasap/Pool/Hina

Preko vikenda Splićani teže do propusnica: svi zahtjevi idu preko jedne mail adrese i odobrit će se samo zahtjevi od vitalnog značaja!
Stiže aplikacija za strožu kontrolu izdavanja dozvola za napuštanje prebivališta, najavio je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova na današnjoj konferenciji Stožera Civilne zaštite.

-  Mi imamo dojave o zlouporabama, prema tim dojavama policija reagira, ali to će se urediti na drugačiji način. U ovoj situaciji ako netko nekome izda dozvolu da bi se vozio gradom to je potpuno nerazumijevanje situacije i krajnje neodgovorno - istaknuo je ministar.

- Ministarstvo uprave će zajedno sa nekoliko državnih tijela  izraditi aplikaciju preko koje će se izdavati potvrde  napuštanje mjesta prebivališta. Mi smo onu mjeru ograničenja napuštanja mjesta prebivališta donijeli u trenutku kada smo svi bili zatečeni potresom koji je pogodio Zagreb. Još uvijek ne možemo procijeniti ni što on znači s epidemiološke strane s obzirom na to da je puno ljudi taj dan provelo na otvorenom u razgovorima. Puno ih je napustilo Zagreb. Tako da smo morali reagirati zbog jedne situacije koju stvarno nitno nije moga predvidjeti - kazao je.

- Ministarstvo uprave zajedno sa nama će prezentirati aplikaciju početkom tjedna, mislim u utorak, i to će krenuti u distribuciju preko lokalnih stožera civilne zaštite kako bi se spriječile manipulacije s time - najavio je Božinović.
 

#PROPUSNICE#DAVOR BOŽINOVIĆ

Izdvojeno

29. svibanj 2020 08:54