StoryEditor
Hrvatskanacionalni stožer

U posljednja 24 sata zabilježen 291 slučaj zaraze, dvije osobe su preminule. Grad Zagreb po broju zaraženih ‘prešišao‘ Splitsko-dalmatinsku županiju

Piše PSD
10. rujna 2020. - 12:38
Damir Senčar/Hina/Pool/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

U posljednja 24 sata zabilježen je 291 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2567.

Među njima je 320 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata.

Dvije osobe su preminule.

U zadnja 24 sata oporavilo se 309 pacijenata.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 12.917 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 208 preminulo, a 10.142 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 8711 osoba.

Do danas je ukupno testirano 205.256 osoba, od toga 4118 u posljednja 24 sata.

Podsjetimo, jučer je Stožer objavio da imamo 341 slučaj zaraze, a tri su osobe preminule.


Stanje po županijama 10. rujna 2020. donosi N1:

Grad Zagreb - 63 nova slučaja zaraze

Splitsko-dalmatinska županija - 61 novi slučaj zaraze

Zadarska županija - 20 novih slučajeva zaraze

Zagrebačka županija - 19 novih slučajeva zaraze

Bjelovarsko-bilogorska županija - 17 novih slučajeva zaraze

Požeško-slavonska županija - 14 novih slučajeva zaraze

Brodsko-posavska županija - 13 novih slučajeva zaraze

Primorsko-goranska županija - 11 novih slučajeva zaraze

Osječko-baranjska županija - 9 novih slučajeva zaraze

Istarska županija - 9 novih slučajeva zaraze

Šibensko-kninska županija - 8 novih slučajeva zaraze

Vukovarsko-srijemska županija - 5 novih slučajeva zaraze

Koprivničko-križevačka županija - 4 nova slučaja zaraze

Karlovačka županija - 4 nova slučaja zaraze

Sisačko-moslavačka županija - 2 nova slučaja zaraze

Ličko-senjska županija - 2 nova slučaja zaraze

Varaždinska županija - 1 novi slučaj zaraze

image
Vojko Bašić/Ilustracija/Cropix

Karlovačka županija

Od ukupno 90 pristiglih nalaza (14 Ogulin) u posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji su 4 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Riječ je o dvije muške osobe starije dobi i dvije starije ženske osobe. Tri osobe su iz Karlovca i jedna iz Duge Rese, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Jedna od oboljelih osoba radi kao odgajatelj u dječjem vrtiću Karlovac i u tijeku je epidemiološka obrada.

Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljela 201 osoba. Na bolničkom liječenju se nalaze 4 osobe pozitivne na covid-19.

Pod mjerama samoizolacije se nalaze 183 osobe i posljednja 24 sata evidentirano je jedno kršenje mjere (područje Duga Rese).

Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze. Radi se o osobi srednjih godina, blaže kliničke slike, koja se liječi kod kuće, a povezana je sa svadbom u Varaždinu održanoj 5. rujna. Time je to šesti potvrđeni slučaj zaraze iz navedene svadbene svečanosti.

U istom razdoblju evidentirano je 14 novih slučajeva oporavka pa je time broj aktivnih slučajeva pao na 44. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi osam osoba, od čega je jedna osoba strani državljanin, dok se jedna dodatna osoba još uvijek liječi u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Zadarska županija

U Zadarskoj županiji dvadeset je novih slučajeva zaraze koronavirusom, i to 11 muškaraca i devet žena, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novozaraženima 11 ih je s područja Zadra, dvoje iz Zemunika Donjeg te po jedna osoba iz Benkovca, Biograda, Nina, Bibinja, Preka, Sali, Starigrada.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru.

U posljednja 24 sata umrla su dvojica oboljelih muškaraca, 72-godišnjak i 87-godišnjak; jedan od posljedica maligne kronične bolesti kojem je prilikom obrade utvrđena i zaraza koronavirusom, a drugi od komplikacija izazvanih Covidom-19.

Jučer su testirana 182 uzorka, a pod aktivnim je nadzorom 667 osoba. U protekla 24 sata službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenja samoizolacije, navode iz županijskog Stožera.

Ličko-senjska županija

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije (2) su novooboljele osobe od covida-19.
Oboljele osobe su s područja grada Otočca i grada Senja. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.

Ukupno su oboljele 104 osobe od covida-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 45 aktivnih slučaja, 58 osoba je izliječena te jedna osoba preminula.

U protekla 24 sata testirano je 109 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do četvrtka, 10.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 579 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 395 osoba, a 13 ih je preminulo. Trenutno je aktivan 171 slučaj.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 19 osoba (1 Grad Samobor, 2 Grad Sveta Nedelja, 1 Grad Zaprešić, 2 Grad Jastrebarsko, 4 Grad Velika Gorica, 1 Grad Dugo Selo, 4 Općina Klinča Sela, 1 Općina Stupnik, 1 Općina Pisarovina, 1 Općina Brckovljani, 1 Općina Dubrava), a izliječeno je 10 osoba.

Od 19 novooboljelih osoba 7 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan je s ljetovanjem na obali, 1 slučaj je povezan sa svadbom, dok je za 10 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 115 osoba.

U protekla 24 sata došlo je do ulaska virusa u dječji vrtić u Jastrebarskom (pozitivna djelatnica), dječji vrtić u Velikoj Gorici (pozitivna djelatnica) te u Dom za starije i nemoćne osobe u Vrbovečkoj Dubravi (pozitivna djelatnica). Epidemiološka obrada je u tijeku.

Grad Zagreb

Grad Zagreb ima 63 nova slučaja zaraze. 35 su kontakti, 14 negativne epidemiološke anamneze, 5 mogući godišnji izbori, 3 import iz BiH, 3 moguća svadbena svečanost i 3 se utvrđuje.

Pozitivno je i dvoje školske djece, djeca su obiteljski zaražena.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije osam je osoba oboljelo od covida-19 infekcije; dvije osobe su iz Knina, jedna je iz Šibenika, jedna iz Murtera i jedna s područja Općine Tisno. Također, oboljele su i tri osobe koje trenutno borave na području županije, a prebivalište im je u drugim županijama.

Radi se o osobama svih životnih dobi. Neke su bile u kontaktu s ranije oboljelima, a za neke je epidemiološka obrada u tijeku, priopćio je županijski stožer.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji u protekla 24 sata je kod još 11 osoba potvrđena zaraza koronavirusom, a gotovo svi su kontakti ranije zaraženih, objavio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Naime, od 11 novozaraženih, devet osoba su kontakti ranije oboljelih od Covida-19. Pretpostavlja se da se jedna osoba zarazila na privatnom okupljanju u Poreču, a za jednu osobu još se utvrđuju okolnosti u kojima je zaražena. U protekla 24 sata ozdravilo je još 13 osoba, pa je sada u Primorsko-goranskoj županiji aktivno 119 slučajeva Covida 19, od kojih je 20 asimptomatskih.

Od početka epidemije ozdravilo je 315 ljudi. U riječkoj bolnici trenutno je smješteno devet osoba, a na kućnom liječenju i u izolaciju u svojim domovima je 110 ljudi. U samoizolaciji, jer su bili kontakt oboljelih, je 396 osoba, a svakodnevno se u Primorsko-goranskoj županiji testira oko 500 osoba, naveli su iz županijskog Stožera.

Brodsko-posavska županija

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je trinaest (13) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (4), grad Nova Gradiška (4), općina Gornji Bogićevci (2), općina Davor (2) te općina Sibinj (1).

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 485, dok je broj aktivnih slučajeva 100 (1 osoba više u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirano je 11 osoba (isto kao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 476 osoba (2 osobe više u odnosu na prethodni dan), priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Osam novozaraženih osoba s područja je općine Rovišće, 7 ih je s područja grada Bjelovara, jedna novooboljela osoba s područja je općine Đulovac, a jedna iz Velikog Trojstva. Šesnaest novooboljelih osoba kontakti su ranije zaraženih koronavirusom. Tri osobe u međuvremenu su se oporavile i skinute su s evidencije oboljelih, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 5 novih pozitivnih osoba na covid-19 (1 osoba iz Vukovara, 1 iz Štitara, 1 iz Đurića, 1 iz Vinkovaca i 1 iz Andrijaševaca). Preminulih osoba nema. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 673, od kojih je 580 osoba izliječeno, a ukupno je 14 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 9 osoba hospitalizirano zbog bolesti covid-19, priopćio je županijski stožer.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena četiri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a riječ je o kontaktima ranije pozitivnih osoba s koprivničkog i križevačkog područja.

Četiri osobe su proglašene zdravima, na bolničkom liječenju su četiri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 41 aktivnih slučajeva. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 185 slučajeva bolesti covid-19, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 136 osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Osječko-baranjska županija

Čak 281 uzorak testiran je u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek te još 70 u laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije (ukupno 351), a od toga je devet bilo pozitivno na koronavirus. Po dvije novozaražene osobe imaju prebivalište na području Grada Osijeka i Općine Gorjani, dok je po jedna osoba s područja gradova Đakovo, Beli Manastir i Valpovo te općina Draž i Semeljci.

Kao i dan ranije, na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 20 pacijenata oboljelih od covida-19 od kojih su dva na respiratoru.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 119 slučajeva zaraze koronavirusom, 106 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 13 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 325 osoba, a ukupno je testirano 6928 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 145 uzoraka, od kojih je 14 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka županija

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19. Osobe su s područja grada Petrinje, prijavio je županijski stožer civilne zaštite.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 616 obrađenih testova danas je 61 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 32, Kašela 7, Makarske 2, Omiša 2, Sinja 5, Solina 4, Trilja 1, Trogira 1, Dicma 1, Dugopolja 1, Hrvaca 1, Klisa 1, Muća 1, Podstrane 1 i Tučepi 1 osoba.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 85 godina koja se nalazila na respiratoru. Preminula osoba nije imala prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 333 uzoraka briseva (200 za administrativne potrebe) na covid-19, od kojih je potvrđeno 9 novozaraženih osoba.

U svim slučajevima radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt već poznate pozitivne osobe.

Kod 2 strana državljana testiranjem za administrativne potrebe potvrđen je pozitivan nalaz. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu.

Mjere samoizolacije radi covid-19 pozitivnih učenika određene su za 2 razreda i izloženo nastavno osoblje iz Buzeta (Osnovna škola „V. Gržalja“ Buzet i Srednja škola Buzet). U tijeku je provođenje protuepidemijskih mjera i dekontaminacija prostora.

Radi covid-19 pozitivne osobe koja je sudjelovala u sportskom natjecanju kluba iz Labina u nedjelju, u tijeku je epidemiološka obrada i određivanje mjera samoizolacije za učesnike tog natjecanja.

Izliječene su 3 osobe.

Trenutno je 64 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 340 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. listopad 2020 02:58