StoryEditor
Hrvatskasindikalna borba

Stanić o Kalmeti: DORH je potvrdio kriminal na koji sam godinama upozoravao

Piše PSD.
5. lipnja 2015. - 18:29
Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić ustvrdio je u petak da je podizanje optužnice protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ova ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete dokaz vjerodostojnosti onoga što je dosad govorio o "pljački stoljeća" u cestogradnji, istaknuvši da se u optužnici radi o "sitnišu" u odnosu na stvarne razmjere pljačke.

"Ovo podizanje optužnice dokaz je vjerodostojnosti svega što sam dosad govorio o pljački stoljeća u cestogradnji u resoru Božidara Kalmete. To je razlog što svakako možemo biti zadovoljni, jer se krenulo s mrtve točke", rekao je Stanić Hini.

No, nije zadovoljan sporošću DORH-a jer, kaže, od 2009. podnosi kaznene prijave i javno govori o imenima i prezimenima i konkretnim nedjelima.

"Napokon je došao samo jedan slučaj i mislim da se ovdje radi o sitnišu u odnosu na razmjere pljačke koja se dogodila. S te strane ne možemo biti zadovoljni, zakašnjela pravda je praktički nepravda. Mnogi ljudi su u međuvremenu stradali zbog toga što DORH nije na vrijeme odradio svoj posao", naglasio je Stanić.

"Da su u DORH-u na vrijeme odradili taj posao, ja ne bih prošao 50-ak ročišta kao optuženik i ne bih izgubio nekoliko sudova i doživio svu onu štetu jer sam govorio istinu", dodao je.

Stanić je više puta u medijima kao glavne krivce za prijevaru i pljačku pri izgradnji dionica autoceste prozivao Kalmetu i njegova državnog tajnika Zdravka Livakovića, nakon čega ga je Kalmeta tužio za klevetu i zatražio naknadu štete od jedne kune.

(H), FOTO: Arhiva/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2022 22:47