StoryEditorOCM
Hrvatskazaiskrilo?

Srpski mediji pišu da se Vučić odmah oštro suprotstavio Plenkoviću u Dubrovniku: ‘Srbija stvari vidi potpuno drugačije‘

Piše Vijesti SD
9. listopada 2024. - 18:08

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je odgovorio premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću na tvrdnje o agresiji na Hrvatsku, piše b92.

Rekao je da se ni u čemu ne slaže s onim što Hrvatska tvrdi i da su događaji iz 90-ih upravo suprotni onome što je Plenković govorio protiv Srbije, iako je tema trebala biti Ukrajina.

Vučić je ukazao na činjenicu da su lažovi za stolom, a to su svi oni koji govore o teritorijalnom integritetu kad im se to dopada, a zaborave na teritorijalni integritet kad im je to tako u interesu.

- Srbija, za razliku od njih, poštuje Povelju UN i ima i baštini stvarne principe i vrijednosti za razliku od mnogih - naglasio je Vučić, prenosi b92.

Očito je da se na samitu povukla paralela između ruske agresije na Ukrajinu i one srpske na Hrvatsku i Vučić je rekao:

- Premijer Plenković je govorio o agresiji ‘91. Ja sam istakao da Srbija trenutno stvari vidi potpuno drugačije u odnosu na Hrvatsku. Ali ću biti sasvim otvoren, prije svega zbog srpskih novinara ovdje - za nas je važno da otvorimo iskreni dijalog s Hrvatskom. Bez obzira na mnoge od nas, koji možda zbog svojih osobnih razloga, na to ne gledaju blagonaklono.Važno je da te odnose popravljamo. Važno je da ih gradimo na drugačiji način i da otvorimo dijalog o svim bitnim pitanjima. Ljudi iz Srbije koji u tome budu sudjelovali  sa svojim hrvatskim kolegama, u potpunosti će imati moju podršku, zaključio je Vučić, ipak u blažem tonu od onoga o kojem govori mediji u njegovoj državi. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 21:08