StoryEditorOCM
Hrvatskaslavica stojan

Srbe bi istrijebila kao bube, a Praljka bi za nacionalnog heroja. Tko je znanstvenica koja je izjavama zgrozila javnost?

30. kolovoza 2023. - 15:39
‘Bogu hvala također što ćemo uskoro u svojoj državi Hrvatskoj, koja ima svoju vojsku i policiju, svoju funkcionalnu ekonomiju i svoj jezik, imati i Zakon o hrvatskom jeziku‘Tonći Plazibat/Cropix

Usporedba “buba i Srba” donedavne predsjednice dubrovačkog ogranka Matice hrvatske, Stanislave Slavice Stojan, izazvala je zgražanje u javnosti.

Naime, komentirajući svojatanja dubrovačke kulturne baštine iz Srbije, povjesničarka književnosti, znanstvenica, sveučilišna profesorica, bivša upraviteljica Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku, doktorica znanosti za lokalni je dubrovački tjednik duList, a odgovarajući na pitanje treba li se oglušiti ili obazirati na ta posezanja, navela:

“Sjetila sam se nedavno jedne pojave u prirodi koja me izluđivala. Riječ je o bubama koje u strahovitim najezdama uporno godinama nastoje preplaviti i kuće i dvorišta i unutrašnje prostore. Preplave i ceste. Bube koje, kad napadnu, jako ih je teško ukloniti, bez obzira koju metodu kor...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:15