StoryEditorOCM
Hrvatskajadno zdravstvo

Šokantne ispovijesti naših čitateljica: Splitski me ginekolog uhvatio za noge i pljesnuo po guzici, rasplakala sam se

Piše vijesti sd
12. lipnja 2023. - 19:15

Povodom optužbi za zlostavljanje koje su protiv splitskog ginekologa uputile pacijentice, Portal Slobodne Dalmacije postavio je pitanje: Jeste li Vi ili netko od Vaših bližnjih imali negativnih iskustava u ginekološkoj ordinaciji?

Odgovori su nažalost potvrdili da su splitske pacijentice imale itekako neugodna iskustava sa splitskim ginekolozima.

Evo dijela odgovora:

"Da sam imala neugodno iskustvo, onda nikad više ne bih išla kod njega pa mi nisu jasne dotične koje i dalje idu kod njega", napisala je jedna komentatorica, uz brojne lajkove podrške.

"Sa starijim liječnicima nikad. Ova dva zadnja mlada ponašaju se totalno nezainteresirano i kao da im smetaš jer da nisi došla, on bi sad bio na kavi sa prijateljima", izložila je svoje iskustvo druga korisnica.

"Jednom. Ostavljena u ordinaciji, u bolničkoj ambulanti, na stolu, širom otvorena vrata, pogled za ubiti se od sramote dok je dotični na ‘čas‘ napustio ambulantu bez riječi. Digla se nakon par minuta, obukla, kulturno ga pozdravila dok je ispijao svoju kavicu na drugom kraju bolnice i nikad se više nisam vratila".

‘podigao me i pljesnuo po guzici‘

"Itekako neugodnih. Ali ne možete se nikome požaliti jer neće vjerovati i još ćete vi biti krivi".

"Da, ukratko. Nisam joj se vratila i ne mogu vjerovati da još uvijek radi".

"Naravno da jesam, sa starim olinjalim jazavcem od ginekologa pred mirovinu. Ogavno stvorenje".

"Da. Jedan me uhvatio za noge, podigao i pljesnuo po guzici. Zaplakala sam".

"U Splitu je poznat onaj s Biblijom na stolu i pretpotopnom ordinacijom. Cura od 25 dođe po kontracepciju, a on se ne bavi medicinom već religijskim fanatizmom, postavlja nedolična pitanja. Bio je i po novinama zbog toga. Komentira pacijentice koje to čuju jer kabine nemaju strop. Sestra mi je čula slavni komentar ‘Jebu se po Žnjanu, a meni dolaze da ih spasim od trudnoće‘.

"Nisam nikada. Moj je pokojni ginekolog bio toliko dobra i kvalitetna osoba koja mi je dala savjete u najtežim životnim situacijama i spasio me je od neželjene trudnoće koja mi je mogla upropastiti život jer taj put sam bila žrtva tuđe neodgovornosti", jedan je od pozitivnih komentara koji ipak ne može ublažiti gorčinu onih negativnih, koji se ne bi smjeli događati u zdravstvenom sustavu.

Sve komentare možete pročitati OVDJE.

image

Anketno pitanje Portala Slobodne Dalmacije potaknulo je čitateljice da iznesu vlastita mučna iskustva
 

Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:39