StoryEditor
Hrvatskaopasnost na cesti

Šok uoči izleta u Vukovar: prije nego je autobus s đacima trebao krenuti policija na alkohol testirala vozača, brojka na Drägeru ih zaprepastila

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
22. siječnja 2020. - 12:13
Jakov Prkić/Ilustracija/Hanza media

Zahvaljujući višegodišnjoj suradnji policije s obrazovnim ustanovama kako bi se zaštitili najmlađi sudionici u prometu, a pritom i smanjili rizici koji dovode do prometnih nesreća, u srijedu rano ujutro policija je iz prometa isključila vozača koji je pun autobus djece trebao odvesti na izlet u Vukovar!

Naime, vozaču autobusa u srijedu ujutro, u 4,45 sati, izmjereno je 0,87 promila alkohola u krvi ispred osnovne škole na području zagrebačkog Medveščaka. Prema ustaljenom scenariju, policija je obavila nadzor autobusa i vozača koji je trebao krenuti s učenicima na put.

- Prilikom nadzora policijski službenici su utvrdili da je 36-godišnji vozač autobusa varaždinskih oznaka pod utjecajem alkohola. Nesavjesni vozač isključen je iz prometa te će biti prekršajno prijavljen, a autobus je preuzeo drugi vozač kako bi djeca sigurno otišla na planirani izlet - otkrili su iz zagrebačke policije, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 18:15