StoryEditorOCM
Hrvatskaveliki skandal

Snimateljicu HRT-a fizički napao kolega: ‘Sklon je incidentima. Žali kako sam ja njega napala jer sam u PMS-u...‘

Piše Vijesti sd
9. rujna 2023. - 21:50

Među kolegama nažalost zna biti i nekolegijalnih odnosa. To se događa u različitim branšama, pa tako i među novinarima i snimateljima.

Međutim slučaj koji se dogodio u četvrtak na komemoraciji generalu Antunu Tusu spada u radikalnije primjere nekolegijalnog ponašanja, s elementom nasilja.

S tim se na profesionalnom zadatku suočila Helena Mahović, jedina ženska snimateljica na HRT-u i majka dviju maloljetnih curica. Dok je obavljala svoj posao snimateljice, nju je "kolega" snimatelj s druge televizije nekoliko puta udario kamerom u glavu i na kraju grubo odgurnuo.

Vijest o nemilom događaju Helena Mahović objavila je na svome Facebook profilu, te potvrdila u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

"U četvrtak me na komemoraciji generalu Tusu fizički napao kolega snimatelj sa Z1 televizije. Kako bi snimio iz bolje pozicije, nekoliko me puta prvo udario svojom kamerom u glavu, a kada sam ga zamolila da to ne radi, gurnuo me je takvom snagom da sam odletjela u stranu. U moju obranu stao je drugi kolega. Zbog svega htjeli su zvati i policiju. Sve se odvijalo usred MORH-a.

Riječ je o čovjeku sklonom incidentnom ponašanju i već mu je u nekoliko institucija zabranjen ulaz. Da stvar bude bolja, sada se on okolo žali kako sam ja njega napala jer sam u PMS-u. Stariji je od mene 20 godina i viši od mene za dvije glave. Ipak bilo je puno svjedoka oko mene pa ćemo to riješiti. Grozno je kad muškarac napadne ženu, a još je gore kad ti to u trenutku snimanja napravi kolega", napisala je Helena Mahović.

image

Facebook objava Helene Mahović

Screenshot Facebook

Događaj su zabilježili i o njemu izvijestili i neki mediji, kao što je Dnevno.hr.

O ovome nemilom slučaju bi se, osim izazivača incidenta, trebala očitovati i uprava kuće, strukovna udruga, kao i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

image

Helena iza kamere

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 20:45