StoryEditorOCM
Hrvatskaludo vrijeme

Snijeg stigao u Hrvatsku! Temperature već došle do nule, zabijelio se Platak

Piše VIJESTI SD
13. rujna 2024. - 10:56

Nakon toplinskog vala, hladna fronta stigla je u Hrvatsku, a nakon što je jučer pao snijeg u Sloveniji, stigao je i u Hrvatsku. Platak se zabijelio, a kako piše Istramet, oguće je i da zabijele najviši dijelovi Radeševa.

Na Zavižanu je temperatura 0 °C, no prema kamerama Državnog hidrometeorološkog zavoda, još uvijek ne pada snijeg.

Temperature zraka u 9 sati u Istri su se kretale između 6 °C na Ćićariji i 15 °C na krajnjem jugu poluotoka, dok je u gorju zahladnjenje još izraženije.

U Sloveniji pao snijeg! Hladna fronta stiže i u Hrvatsku, očekuje nas drastičan pad temperatura

Jaka kiša i povremeno izraženije grmljavinsko nevrijeme u petak se očekuju na južnom dijelu Jadrana. U većem dijelu jaka bura, samo na krajnjem jugu i dalje jugozapadni vjetar koji će krajem dana okrenuti na zapadni. Od sredine dana u višim gorskim predjelima očekuje se susnježica pa čak i snijeg, piše meteorologinja Ana Bago Tomac za Danas.

Idućih dana vrijeme će se postepeno smirivati, ali temperature će i dalje ostati neuobičajeno niske za ovo doba godine. U subotu i nedjelju će u dijelovima unutrašnjosti biti suho, ali i dalje ništa od sunca. Bit će oblačno, a tako će se i nastaviti sve do utorka kada ponovno možemo očekivati nove pljuskove. Sredinom idućeg tjedna temperature bi se trebale penjati i to na oko 20 stupnjeva, što je u usporedbi s trenutnim vremenskim prilikama ipak zatopljenje.

Na Jadranu se još u subotu očekuje snažna bura, u jutarnjim satima i s olujnim udarima. Na Jadranu se očekuju i dulja sunčana razdoblja koja će potrajati do sredine idućeg tjedna kada ponovno stiže prodor nestabilnog zraka, zaključuje Ana Bago Tomac za Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 11:35