StoryEditorOCM
HrvatskaIzvanredna skupština

Smijenjen predsjednik Liječničke komore Trpimir Goluža, 'presudili' mu stanovi; Je li smjena obavljena u skladu sa statutom?

14. srpnja 2018. - 19:54

Predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) Trpimir Goluža smijenjen je u subotu na izvanrednoj skupštini komore zbog toga što je, kako se doznaje, pojedine odluke donosio bez odobrenja Nadzornog odbora komore, ponajprije one vezane uz troškove uređenja dva komorina stana u Zagrebu i Kluba liječnika u Rijeci.

Na skupštini se raspravljalo o zaključku Nadzornog odbora iz lipnja po kojem je u vođenju Komore bilo prekoračenja ovlasti i zaobilaženja tijela komore kod odlučivanja te nestatutarnog postupanja.

Goluža zbog puta nije prisustvovao skupštini, a do izbora novog predsjednika tu će dužnost obavljati prvi dopredsjednik komore Krešimir Luetić.

Neki sudionici skupštine, kako se neslužbeno doznaje, smatraju da je Goluža smijenjen protustatutarno, na temelju dokumenta koji je lažiran, jer postoji razlika između onoga što je rečeno na sjednici Nadzornog odbora i izvještaja koji je s nje proizašao, te očekuju da će se oko smjene voditi pravna bitka.

Problemi oko poslovanja pojavili su se na Skupštini HLK u svibnju kada, zbog postupanja predsjednika komore, nije prihvaćeno financijsko izvješće za 2017. godinu te je zatraženo očitovanje Nadzornog odbora. Nakon izvješća Nadzornog odbora prikupljeni su potpisi za izvanrednu skupštinu. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2023 18:24