StoryEditor
HrvatskaNEVERBALNE PORUKE

Iz Nadbiskupije tvrde da nadbiskup Barišić nije ‘preskočio‘ premijera: Kamere nisu sve pokazale!

Piše PSD.
6. kolovoza 2020. - 13:03
Izvor:HRT

Zanimljiva se snimka, netko će kazati i vrlo indikativna, pojavila u internetskom bespuću nakon jučerašnje svečane mise u crkvi Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu. 

Naime, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić je, tijekom pričesti, odnosno za pozdravljanja s velikodostojnicima, iz već nekog razloga, naprosto preskočio pozdravljanje s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Nadbiskup je, tako se barem vidi na snimci, "korona-pozdravom" stisnutom šakom, nakon prethodnog kontakta s ministrom Tomom Medvedom, doslovno i očito nimalo slučajno - "preskočio" pozdrav s premijerom, koji je prethodno ispružio šaku. I ostao bez pozdrava, vidljivo zbunjen.

Zato smo zatražili i dodatno pojašnjenje nadbiskupije, iz koje nam je mailom stigao sljedeći odgovor: 
"Zar doista mislite da je mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit, tako nepristojan čovjek da bi pozdravljajući državne dužnosnike (ne tijekom pričesti jer se tada ne pozdravlja, već na kraju svete mise!), koji su bili u prvom redu klupa, preskočio predsjednika Vlade RH gospodina Andreja Plenkovića?' Da, radi se o pristojnosti i kućnom odgoju nevažno o sugovorniku i drugoj strani koju se pozdravlja bez obzira na stavove, pripadnosti, opredjeljenja...

Ipak, mi ćemo Vam odgovoriti na Vaše pitanje: Da, Nadbiskup je pristojan čovjek koji uvijek i rado pozdravlja svakoga. A u konkretnom slučaju, ono što Vi niste vidjeli ili Vam kamere nisu pokazale, Nadbiskup je prvo pozdravio Premijera gosp. Plenkovića, a zatim ostale. Nadamo se da je to razriješilo velike nedoumice za Crkvu i Državu u hrvatskom društvu".
 

image
Premijer Plenković na jučerašnjoj misi za poginule, umrle i nestale branitelje u Kninu 
Božidar Vukičević/HANZA MEDIA
 

 

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 18:15