StoryEditor
Hrvatskajavio se i Pernar

Skupljanje političkih bodova na trostrukom ubojstvu: objava minorne stranke munjevito se širi društvenim mrežama

Piše Gabrijela Radanović
12. siječnja 2020. - 13:29
Split, 110120. Trostruko ubojstvo na splitskim ulicama na Sperunu i u Radmilovica ulici. Na fotografiji: Radmilovica ulicaJakov Prkić/HANZA MEDIA

Ne podržavamo, ne potičemo i ne opravdavamo nasilje... -  napisali su danas na Facebooku predstavnici članovi jedne od domaćih političkih stranaka. Zove se “Slobodna Hrvatska” i osnovani su u svibnju. 2016. godine.

Tim uvodnim riječima su se referirali na stravičan zločin koji se jučer dogodio u Splitu. Međutim, nakon ovog obećavajućeg uvoda slijedi “ali”...

- ....ali nismo slijepi pa da ne vidimo stanje stvari u Hrvatskoj - tako glasi njihova prva rečenica Facebook obraćanja, objavljenog uz fotografiju koju prati, najblaže rečeno, zabrinjavajuća poruka.

"Kada ne rade institucije pravne države onda radi - kalašnjikov."

Iz ovoga bi se dalo naslutiti da politička stranka poziva na rješavanje problema kalašnjikovom, ali budući da su se odmah u početku ogradili da ne podržavaju i ne potiču nasilje, ova nepromišljena i krajnje neprimjerena poruka nema nikakvog smisla.

No, idemo im dati šansu pa prenijeti ostatak njihovog obraćanja:

- Ugledni građanin Bandić sjedi pored Glavnog državnog odvjetnika, dok krivosuđe bilda statistiku sa psom Medom, bakicom koja je prešla na crveno i onim likom koji je pjevao bećarac. U Splitu đžankiji (prenosimo kako je napisano op.a)  na svakom kantunu dok policija u punom sastavu pretežito boravi na listama za isplatu plaće. Inspektora više po glavi stanovnika nego bilo gdje u svijetu ali 6 mrtvih u staračkom domu nitko nije obišao dok su bili živi- stoji u nastavku objave na Facebooku. Na koncu kažu kako je “pravda u Hrvata je umrla, a ostao je samo očaj svakodnevnog preživljavanja. Tko je mogao je otišao, i pokušava zaboraviti ovaj horor od raja na zemlji.”

Poslali smo im upit putem Facebooka preko kojeg komuniciraju s javnosti da nam dodatno pojasne svoju poruku - Kada ne rade institucije pravne države onda radi kalašnjikov - koju je, u roku od sat vremena podijelilo više od 400 ljudi.

Osim stranke “Slobodna Hrvatska” podršku osumnjičenom za trostruko ubojstvo je dao ni saborski zastupnik Ivan Pernar koji je kazao kako će, "ukoliko se uistinu radi o ljudima koji su se bavili kriminalom, odnijeti Filipu Zavadlavu kolače u zatvor”.

Očigledno je da spomenuta stranka “Slobodna Hrvatska” dijeli slično mišljenje s Ivanom Pernarom. Doduše, takvo nešto se "logično" nameće budući da su se "Slobodnoj Hrvatskoj" priključili pojedini članovi Pernarove bivše stranke - Živog Zida.

Naime, pet mjeseci nakon osnivanja “Slobodne Hrvatske”, održana je skupština na kojoj su, prema pisanju portala Flash.hr, izabrali novo vodstvo.

“Zanimljivo je bilo da većinu članova stranke čine bivši pripadnici Živog Zida, koji su stranku napustili radi navodnih malverzacija od strane Ivana Pernara, Vladimire Palfi i Ivana Vilibora Sinčića, protiv kojih se sada vode istražne radnje.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 21:17