StoryEditor
Hrvatskavažna obavijest

Skrbite o nekome i trebate propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta? Evo kome se morate obratiti i što trebate navesti u svom zahtjevu

Piše PSD
23. ožujka 2020. - 20:57
Damir Krajač/Hanza Media

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je danas Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH.

Njome je zabranjeno svako nepotrebno međugradsko kretanje, dok je za ostala kretanja potrebno obaviti odgovarajuću proceduru u vidu dobivanja propusnice.

Od Odluke su izuzeti promet i kretanje nužni za opskrbu navedenih područja, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za svakodnevno funkcioniranje (zdravstveni radnici, veterinari, dostavljači lijekova, opskrba vodom, plinom i strujom…), novinari i hitne službe, dok će kretanje također biti dopušteno i stanovnicima koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, onima koji pružaju skrb djeci ili starijim osobama te osobama koje putuju na posao zbog nemogućnosti obavljanja rada od kuće.

Osobama koje zahtijevaju hitnu medicinsku skrb propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine, onima koji pružaju skrb djeci i starijim osobama propusnicu izdaju nadležni stožeri civilne zaštite, dok ostalima propusnicu izdaje odgovorna osoba u pravnoj osobi, odnosno poslodavac.

Vlada je na svojoj službenoj Facebook stranici o koronavirusu objavila upute za osobe koji pružaju skrb drugima te e-mail adrese na koje građani trebaju slati svoje zahtjeve, ovisno o županiji u kojoj se nalaze.

Zahtjev mora sadržavati detaljno obrazloženje potrebe osobe ili osoba za koje skrbite, a u slučaju potrebe za dolaskom u prostorije nadležnih stožera trebate se pridržavati propisanih mjera zaštite.

U objavi ispod možete pronaći e-mail adresu nadležnog Stožera civilne zaštite.

#NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE#ODLUKA#KORONAVIRUS

Izdvojeno

01. srpanj 2020 18:39