StoryEditor
HrvatskaVatreni govor

Škoro se na skupu u Lisinskom žestoko obrušio na HDZ: Plenković je izdao Tuđmana, a glas za Kolindu je glas za Plenkovića. Zamislite da je Franjo okolo pjevao i nosio kolače

Piše PSD
8. prosinca 2019. - 13:50

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u nedjelju prijepodne započeo je predizborni skup nezavisnog predsjedničkog kandidata Miroslava Škore. Kako javlja Dnevnik.hr, Škoro je u svom govoru oštro napao današnji HDZ, premijera Andreja Plenkovića i aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

- Okupili smo se kako bismo dali podršku jednom od nas, Miroslavu Škori, započela je govor u Lisinskom glumica Nada Gačešić Livaković, prije nego što će najaviti predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru. Gačešić Livaković rekla je i kako je Škoro sebe i svoju obitelj izložio 'bjesomučnim napadima struktura koje drmaju Hrvatskom da bi narodu vratio ono što mu je oteto - njegovu državu Hrvatsku, slobodnu i suverenu'.

Zatim je na pozornicu stupio Jacques Houdek koji je otpjevao hrvatsku himnu da bi se održala minuta šutnje za prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana. Jacques je nakon toga otpjevao Škorinu pjesmu 'Tamo gdje je dom'.

Na skup su, među ostalima, došli Ruža Tomašić, Željko Glasnović, Zlatko Hasanbegović, Miro Bulj, Nikola Grmoja, Božo Petrov, Hrvoje Zekanović, Bernardica Juretić...

Nakon još nekoliko scenskih nastupa na pozornicu je stupila Gačešić Livaković koja je rekla da su Hrvatima često sudili zbog domoljublja. - A od 23. lipnja sude i njemu jer se usudio dirnuti strukture koje desetljećima drmaju Hrvatskom. Što se boje neovisnog čovjeka kojeg ne mogu kontrolirati', rekla je Gačešić Livaković i zamolila sve u dvorani da pozdrave 'budućeg predsjednika Republike Hrvatske, Miroslava Škoru'.

Na pozornicu je uz taktove pjesme 'Sude mi' došao i Škoro. Rekao je kako je cijela priča nastala iz jedne majčine suze i svih majčinih suza diljem Hrvatske i BiH.

- Iz te suze nastao je tsunami kojeg nitko više neće moći spriječiti, rekao je Škoro.

Obrecnuo se na predsjedničkog protukandidata Zorana Milanovića, rekavši kako je Hrvatska normalna, ali 'da nekima treba dulje da to shvate'. Dotakao se i HDZ-a. Rekao je kako HDZ od prije 30 godina i ovaj današnji nemaju dodirnih točaka osim naziva. Prisjetio se kritika da je izdao HDZ. - Ne. Ne, ne i ne. HDZ i Franju Tuđmana izdao je Andrej Plenković. A glas za Kolindu Grabar-Kitarović je glas za Andreja Plenkovića. Obraćam se i simpatizerima HDZ-a, bit ću vaš predsjednik, rekao je Škoro. 

- Jadna je država u kojoj se predsjednica države bavi srpskim čokoladama, hrvatskim čokolinima, zatvorskim kolačima i pokušajima da meni preotme karijeru. To joj Jacques nikad neće oprostiti. Zamislite da Franjo Tuđman pjeva na rođendanskim proslavama ili da se slika pred ogradom Bijele kuće, rekao je i dodao da će deestradizirati funkciju predsjednika.

Prozvao je i Andreja Plenkovića jer mjesec dana nije primio učitelje. To je nazvao sramotom. Najavio je i jedan od prvih referenduma, onaj o izmjeni Ovršnog zakona. Rekao je i da očekuje ostavku Vlade ako Grabar-Kitarović izgubi izbore te da su ovi izbori posebno važni jer se, kaže, sprema velika koalicija. Obratio se i mladima.

- Mladi, nemojte prespavati 23. prosinca. Umjesto da vi odete van iz Hrvatske, omogućimo Plenkoviću i njegovoj kandidatkinji da ostvare međunarodne karijere. Oni to žele. Oni neka lijepo odu, a mi ćemo si urediti državu, kazao je i zaradio pljesak.

Nastavio je o naoružanju: - Kao vrhovni zapovjednik neću gledati kako susjedne države povećavaju vojni proračun. Podržavam povećanje vojnog proračuna. Hrvatska vojska je ponos hrvatskog naroda. I usudim se reći ono što nitko ne želi. Ako bude potrebno, na hrvatske granice, izaći će hrvatska vojska. I to ne europska nego hrvatska vojska. Neki se hvale, kroz zemlju je prošlo milijun ljudi. Koja zemlja se tako ponaša?, upitao je Škoro, kako prenosi Dnevnik.hr.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 20:17