StoryEditorOCM
Hrvatskaporazni podaci

Siromaštvo u Hrvatskoj: 43 posto građana živi u obiteljima koje jedva spajaju kraj s krajem, gotovo polovina ih tjedan dana odmora izvan kuće može samo sanjati

Piše PSD.
18. listopada 2021. - 17:35
Trogir, 050719. Bracni par spava u Parku. Bruno Kuharic 71 i Tonka Bulav 66 nakon sto su izbaceni iz podstanarskog stana vec 17 dana zive i spavaju u Parku jer nemaju gdje.Zvonimir Barisin/Cropix

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva u ponedjeljak je udruga MoSt iz Splita predstavila publikaciju "Siromaštvo - mrlja na savjesti čovječanstva - Prikaz okvira i mogućnosti suzbijanja siromaštva u RH" autorice Đordane Barbarić te autora fotografije Lea Lendića.

Istaknuto je kako je publikacija zapis o vremenu u kojem živimo, glasno progovara o značajnom globalnom društvenom problemu i ima za cilj usmjeriti svjetla reflektora na problematiku siromaštva i socijalne isključenosti, te ukazati na sve resurse i mogućnosti pružanja pomoći i podrške koji postoje u Hrvatskoj.

Osnovna poruka publikacije je da "infrastruktura" za borbu protiv siromaštva u Hrvatskoj postoji, ali da nedostaje povezanosti.
"Povezivanje, umrežavanje, suradnja, solidarnost i djelo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:22