StoryEditorOCM
Hrvatskazarazna bolest

Sindikat: Među policajcima na granicama i u migrantskim centrima širi se epidemija 'crvenog vjetra', a MUP o tome šuti i skriva od javnosti; Iz MUP-a odlučno sve demantiraju

14. lipnja 2019. - 11:51
migranti_maljevac38-241018

Nacionalni sindikat policije uputio je ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću i medijima dopis u kojem ih obavještava o širenju epidemije zarazne bolesti nazvane crveni vjetar ili erizipel kod policajaca, koja se prenosi kapljičnim putem.

U dopisu stoji da se Sindikatu obratio veći broj policijskih službenika koji službu obnašaju na zaštiti državne granice ili u smještajnim centrima za migrante.

Oni su se požalili da njihov poslodavac MUP pokušava prikriti sve veći broj obolijevanja policajaca od ove zarazne bolesti.

Crveni vjetar je inače akutna bakterijska infekcija kože i potkožnog limfnog tkiva. Bolest počinje visokom temperaturom do 40 stupnjeva, malaksalošću, povraćanjem, jakim oticanjem nogu, a sve to prate crvene mrlje i jaki bolovi. Na koži se, osim otoka crvenila, mogu pojaviti manji ili veći mjehuri, ispunjeni bistrim ili sukrvavim sadržajem.

- Ova zarazna bolest obavezno zahtijeva hospitalizaciju u zdravstvenoj ustanovi najmanje 20-ak dana. Po našim saznanjima MUP RH o tome šuti i sve skriva od javnosti. Prije tri mjeseca to je trebalo biti objavljeno, no utjecajem pojedinaca iz vrha MUP-a to je spriječeno - stoji u u dopisu Sindikata, koji potpisuje predsjednik Nikola Kajkić.

Zbog ovih optužbi nazvali smo i glasnogovornicu MUP-a Marinu Mandić, koja nam je poslala pisani odgovor.

- Ministarstvo unutarnjih poslova, kao niti Ravnateljstvo policije, ne raspolažu saznanjima o pojavi navedene bolesti, a kamoli da postoji epidemija među policijskim službenicima i službenicama koji rade na poslovima pojačanih aktivnosti suzbijanja nezakonitih migracija, odnosno suzbijanja krijumčarenja ljudi.

Zatražena je žurna provjera ustrojstvenih jedinica Ravnateljstva policije te svih policijskih uprava, a nakon
informacija s terena odlučno sve demantiramo i izvješćujemo javnost da nismo evidentirali slučajeve zarazne bolesti "crveni vjetar" koji bi bili uzročno-posljedično vezani za obavljanje ranije navedenih operativnih zadaća, odgovorili su iz MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 04:56