StoryEditor
HrvatskaPOVIŠENI TONOVI

Sindikalistica iz 'Preporoda' svjedočila burnoj raspravi na sastanku s predstavnicima Vlade: Ministar Marić nikada nije bio tako razjaren! Mogao bi na 'cooling'! A hlađenje bi dobro došlo i Vilimu Ribiću

Piše PSD
22. studenog 2019. - 09:29

Jučer je održan sastanak Vlade i predstavnika javnih službi, a svoje impresije i impresije s tog sastanka predstavnica Sindikata Preporod Biljana Pavelić podijelila je sinoć na sindikalnoj Facebook stranici.

Kako je napisala, od tih silnih pregovora na kojima je bila, zbog prezauzetosti čelnika Preporoda Željka Stipića, još će se umisliti kako je važna faca.

- Preko puta mene ministar Marić, ministar Aladrović, pomoćnik ministrice Mamić i još neki koje znam samo s televizije. Pregovori su krenuli vrlo žustro. Povišeni tonovi krenuli su od samog početka.

Nikako se nije mogla zaobići tema štrajk, ministar Marić nikada nije bio tako razjaren. Ako mu je tako naporno pregovarati sa sindikatima možda bi mogao na cooling, kao njegova bivša kolegica.

Ništa bolje nije bilo ni na strani sindikata, čak dapače, cooling bi dobrodošao i Ribiću, procijenila je sindikalistica.

Navela je da su se na kraju strasti ipak smirile i predstavnici Vlade su iznijeli svoj ponudu i to ovakvu:

1) Povećanje osnovice 2 + 2 + 2 (1.1., 1.6. i 1.10. 2020.)

2) Povećanje Božićnice na 1.500kn ( sa 1.250kn)

3) Povećanje iznosa dara za djecu na 600kn (sa 500kn)

4) Povećanje iznosa za regres na 1.500kn (sa 1.250kn)

5) Povećanje otpremnine prilikom odlaska u mirovinu tako da to ne bi bile 3 proračunske osnovice (3 * 3.326,00 = 9.978kn) već dvije osnovice za obračun plaće (2 * 5.696 = 11.392kn).

Sindikati su dobili pauzu da se usuglase prihvaćaju li takvu ponudu ili je odbijaju. 

- Nakon strastvene rasprave uspjeli smo dogovoriti  zajednički  stav svih sindikata da će svi  provesti izjašnjavanje svog članstva te na temelju rezultata izjašnjavanja donijeti odluku- obavijestila je Pavelić i najavila da je novi sastanak zakazan za 27. studenog. u 14 sati.

#ZDRAVKO MARIĆ#VILIM RIBIĆ# ŠTRAJK# NASTAVNICI# PROFESORI#ŠTRAJK U ŠKOLAMA#SINDIKAT PREPOROD# ŽELJKO STIPIĆ

Izdvojeno

06. srpanj 2020 14:34